Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Romania taras", noua carte a constanteanului Marian Nazat

ro

30 Nov, 2009 02:06 1563 Marime text
Publicistul şi juristul Marian Nazat şi-a lansat, vineri, la Târgul de Carte Gaudeamus, un nou volum de eseuri, intitulat „România târâş. Ţara deznădejdilor amorţite".

Volumul reuneşte articolele publicate de către autor în „Jurnalul Naţional", în perioada 2007 - 2009, propunând o analiză critică asupra realităţii româneşti actuale. „România târâş este o carte scrisă de un om disperat, în faţa unei ţări care nu-şi mai găseşte drumul", a afirmat, la lansare, scriitorul Augustin Buzura. Gazetarul Ştefan Mitroi a caracterizat volumul drept „cartea de articole hotărâte a unui mare scriitor", o carte, deopotrivă, „de proză şi de publicistică, dar, în egală măsură, şi una de poezie".
Referindu-se la coperta volumului, care înfăţişează „o femeie cu papuci de plastic, care cară în spate o grămadă de vreascuri şi a cărei umbră închipuie o cruce", Marian Nazat a afirmat că aceasta poate fi foarte bine soţia personajului articolelor sale, Ion Târâş, „un român cu o identitate tulbure, răstignit pe crucea integrării euro-atlantice şi care nu înţelege de ce acum, de ce tocmai el, de ce lui i se întâmplă toate acestea".
Marian Nazat s-a născut pe 14 martie 1961, în Topraisar, judeţul Constanţa, şi a absolvit, în 1987, cursurile Facultăţii de Drept la Universitatea din Bucureşti. A urmat apoi o carieră de procuror, iar în 1997 şi-a deschis propriul birou individual de avocatură. În 2007, Marian Nazat a publicat cartea „România oranj", care a primit premiul Virgil Tatomir în decembrie 2007, din partea Uniunii Juriştilor din România. El s-a remarcat ca publicist în ziarele „Naţional", „Azi", „Cotidianul", „Ziarul Financiar" şi „Jurnalul Naţional".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii