Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Turcescu (PMP) „Spun apăsat - pentru Iohannis, acest referendum e o greşeală!“

ro

06 Apr, 2019 00:00 1817 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat încă de joi că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare.
 
„Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesaţi şi-au mai dat o ordonanţă de urgenţă şi trăieşte cu teamă fiecare zi în care este anunţată şedinţă de Guvern, a cărei ordine de zi reală nu se cunoaşte”, a spus preşedintele.
Între timp, şeful statului i-a invitat pe reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări pe tema situaţiei din justiţie.
 
Într-un dialog cu internauţii pe o reţea de socializare, deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu susţine: „Referendumul trebuie făcut, dar nu în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare. Aici e marea eroare!”. Parlamentarul a adăugat că pentru Iohannis acest referendum e o greşeală: „Oameni buni, fără un „glonţ” de argint (şi nu văd care ar fi acela!) referendumul acesta se va întoarce împotriva lui Iohannis. Aveţi o altă variantă cu şanse la preşedinţie? Uitaţi-vă la sondaje. Ieşiţi din bula Facebook. Spirala tăcerii e ceea ce trăim azi, din nou, ca în anii 90, când toţi ziceau că nu votează Iliescu şi a ieşit nea Ion cu 90%, îşi argumentează parlamentarul punctul de vedere.
 
Punctul de vedere al deputatului PMP nu este singular în spaţiul public. De pildă, Ioan Stanomir, profesor de drept constituţional, consideră că „un referendum convocat în pripă şi cu întrebări insuficient de bine calibrate poate avea un efect negativ neintenţionat. În privinţa referendumului provocat de preşedinte, iniţiatorul se confruntă cu două riscuri. Este, o dată, riscul neparticipării, iar în a doilea rând, în condiţiile întrunirii cvorumului, se confruntă cu riscul ignorării deliberate de către parlament a votului popular. Implicarea într-un referendum este o acţiune care trebuie să aibă un obiectiv asumat. Referendumul nu trebuie să fie doar un vehicul, trebuie să fie un vehicul cu sens, pentru că nu te urci într-un autobuz doar pentru că trece prin faţa ta”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii