Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

ro

25 May, 2020 00:00 3343 Marime text
  • USR vrea recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni
  • Parlamentarii formațiunii politice au redactat și depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă

USR consideră recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni ca fiind esențială pentru orice de stat de drept și pentru o justiție completă, înfăptuită până la capăt. Sub acest aspect legislația noastră este șchioapă.
Tocmai de aceea, deputatul Stelian Ion, împreună cu colegii săi din USR, au redactat și depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă.
 

Proiectul USR ar oferi sistemului judiciar un instrument care să permită confiscarea în mult mai multe situații

“Deși trebuia să efectuăm aceste modificări de punere în acord a legislației noastre penale cu Directiva 2014/42/CE până în octombrie 2015, iată că au trecut aproape 5 ani și acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a generat deschiderea procedurii de infringment față de România. Au mai existat astfel de proiecte, unele inițiate chiar de Guvern, dar ele au fost ținute prin sertarele Parlamentului, în special de Comisia Iordache. Mai mult, proiectul forțat de Dragnea, votat în parlament și picat, în cele din urmă, la CCR era chiar contrar acestei directive și restrângea posibilitatea dispunerii măsurii de siguranță a confiscării extinse.
Proiectul propus de USR ar oferi sistemului judiciar un instrument foarte eficient care să permită confiscarea extinsă în mult mai multe situații decât cele permise de legislația actuală. Nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care săvârșesc infracțiuni trebuie să răspundă și să își piardă averile dobândite ilicit. Abia când se va realiza această reparație, putem vorbi despre înfăptuirea deplină a actului de justiție”, spune parlamentarul constănțean, Stelian Ion.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii