Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor vine la Constanța

ro

10 Nov, 2023 11:33 829 Marime text
Deputata de Constanța Cristina Rizea anunță o întâlnire esențială pentru viitorul mobilității în Constanța

„Marcăm în calendarele noastre data de 24 noiembrie, ora 11:00, pentru viitorul Constanței. Pe agenda discuțiilor se află implementarea proiectului trenului metropolitan, o inițiativă ce promite să redefinească transportul public regional. Vor fi prezenți domnul Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, și specialiști din minister, care vor contribui cu expertiza și sprijinul lor în vederea realizării efective a acestui proiect ambițios.
 
Toți primarii implicați în această inițiativă vor primi o invitație să se alăture discuțiilor, deoarece urmărim să îmbunătățim ritmul progresului și să finalizăm în cel mai scurt timp acordul strategic între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Ministerul Transporturilor și toate entitățile implicate. Aceasta nu este doar o întâlnire, ci un angajament pentru progresul și bunăstarea constănțenilor prin îmbunătățirea infrastructurii de transport", a declarat Cristina Rizea.

Ministerul Transporturilor a lansat Ghidului Solicitantului pentru prioritatea (P6) Dezvoltarea mobilității sustenabile în nodurile urbane – trenurile metropolitane din Programul Transport (PT) 2021-2027, iar Constanța îndeplinește toate criteriile.
 
Sprijinirea acestui proiect de către Guvern și Parlament este importantă pentru dobrogeni, având în vedere faptul că vor exista linii duble, electrificate care vor uni Mangalia de Constanța și Constanța de Tulcea pe ruta Gara Constanța - Tomis Plus - Ovidiu - Lumina - Aeroport Kogălniceanu - Tulcea. Constanța va avea de asemenea rută spre Năvodari - Cap Midia, care va trece prin Tomis Plus, Ovidiu și Lumina unde va fi bifurcația spre aeroport.


Citește și:

Ministerul Transporturilor: Exproprierile pentru obiectivele de infrastructură rutieră aprobate de Guvern

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii