Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect al unui parlamentar de Constanţa Accesul gratuit la Monitorul Oficial a fost adoptat de Camera Deputaţilor

ro

28 Sep, 2016 00:00 1813 Marime text
Propunerea legislativă care prevede accesul gratuit la varianta electronică a actelor publicate în Monitorul Oficial al României a fost adoptată de către Camera Deputaţilor în şedinţa din data de 27 septembrie 2016.
 
Mai exact, cetăţenii vor avea acces gratuit permanent la varianta electronică a Monitorului Oficial Partea I şi Partea II, începând cu 1 iunie 2017, au decis, marţi, deputaţii. Camera Deputaţilor a luat această decizie cu 192 de voturi „pentru”.
 
Potrivit hotărârii, Regia Autonomă „Monitorul Oficial” va pune la dispoziţia tuturor utilizatorilor formatul tipărit contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi Partea a II-a, în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire. Proiectul mai prevede că Regia Autonomă „Monitorul Oficial” realizează un produs electronic conţinând actele publicate în Monitorul Oficial al României, părţile III, VII, care poate fi accesat gratuit pe internet şi este disponibil, în varianta pentru citire, timp de zece zile de la publicarea respectivelor acte.
 
Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 iunie 2017, au mai stabilit deputaţii. Iniţiatorul proiectului, deputatul PSD de Constanţa Florin Gheorghe, a arătat că România era printre ultimele state din UE ce restricţionau accesul gratuit al cetăţenilor la jurnalul oficial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii