Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Zamfir Iorgus a inaugurat noua Sala de Box din Mangalia

ro

24 May, 2004 00:00 5249 Marime text

Promovarea activitatilor sportive

Situata in incinta Colegiului Economic, institutia sportiva este una dintre investitiile moderne ale Primariei Mangalia din cadrul programelor de sustinere si promovare a sportului de performanta din municipiu * Valoarea investitiei a fost de cinci miliarde de lei * Evenimentul a fost marcat de prezenta managerului general al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a membrului Biroului Federal de Box, Adrian Fetecau, precum si de alte personalitati ale sportului local si national

Aproape doua sute de iubitori ai sportului au participat, ieri, la inaugurarea Salii de Box a Asociatiei "Box Club Callatis" din municipiul Mangalia. Situata in incinta Colegiului Economic, noua Sala de Box este una dintre investitiile moderne ale Primariei Mangalia din cadrul programelor de sustinere si promovare a sportului de performanta din municipiu. La eveniment au luat parte nume de marca ale boxului romanesc, precum Rudel Obreja, managerul general al Federatiei Romane de Box, Adrian Fetecau, membru al Biroului Federal de Box, dar si alte personalitati ale sportului local si national. Prezent la manifestare, edilul municipiului Mangalia, Zamfir Iorgus, a declarat ca "inaugurarea noii Sali de Box reprezinta o alta piatra pusa la temelia acestui oras care tinde sa devina european din toate punctele de vedere". De asemenea, Zamfir Iorgus a mentionat ca administratia publica locala a alocat pentru reabilitarea si modernizarea acestei institutii sportive suma de cinci miliarde de lei, si asta pentru ca iubitorii acestui sport sa poata practica si in Mangalia box de performanta in conditii deosebite. "Acum, inauguram o sala de box pentru a crea conditiile impuse de specialisti in vederea practicarii acestui sport la standarde nationale si chiar internationale", a precizat primarul Zamfir Iorgus. Sala de Box contine un ring de box, vestiare, sauna si dusuri, care vor fi folosite de sportivii Asociatiei "Box Club Callatis", si nu numai. Promovarea activitatilor sportive reprezinta o prioritate pentru Primaria Mangalia, deoarece, in opinia edilului localitatii, "a face sport inseamna a avea un corp sanatos, dar mai ales o minte sanatoasa". Pe de alta parte, primarul Iorgus a afirmat ca in Mangalia exista o traditie in a practica diferite activitati sportive, precum luptele romane, rugby sau fotbal. De aceea, in prezent, prin efortul administratiei publice locale, in Mangalia se lucreaza la constructia mai multor sali si baze sportive la standarde europene. Pe de alta parte, managerul general al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a tinut sa il felicite pe primarul Zamfir Iorgus pentru actiunile de promovare a boxului in Mangalia. "Boxul este un sport individual, dar nu putem reusi decat in echipa, iar aceasta este coordonata cu pricepere de seful administratiei publice locale", a subliniat Rudel Obreja. La inaugurarea Salii de Box a mai participat si Elena Francu, directorul executiv al Directiei pentru Sport Constanta, care i-a inmanat "celui mai european primar" o cupa si o diploma de onoare din partea Agentiei Nationale de Sport. Deosebitul eveniment a fost urmat de o serie de meciuri demonstrative de box, sustinute de concurenti proveniti de la cluburile de specialitate din Constanta, Mangalia si Calarasi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • slatinaru nicolae 24 Sep, 2013 23:44 As dori sa ma inscriu la acest cub si as vrea si eu daca se poate numarul de telefon la care pot contacta persoana ce se ocupa cu inscrierile la box.
  • And 21 Sep, 2010 18:19 As dori sa ma inscriu la acest cub si as vrea si eu daca se poate numarul de telefon la care pot contacta persoana ce se ocupa cu inscrierile la box.