Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria tipareste la fosta firma a lui Petrica Iordache

ro

04 Sep, 2009 02:51 1947 Marime text
cap_3.jpgContractul de 100.840,34 de lei a fost atribuit de municipalitatea constănţeană firmei fostului om de afaceri Petrică Iordache, SC Hig Muntenia SRL, pentru o perioadă de un an

De altfel, Tipografia Muntenia a fost singura societate care a depus oferta până la data limită transmisă de autoritatea contractantă.

La o lună de la deschiderea ofertelor, pe 28 august, municipalitatea a atribuit societăţii Hig Muntenia contractul privind achiziţia serviciului de tipografiere de formulare tipizate necesare desfăşurării activităţii optime în cadrul Primăriei municipiului Constanţa. Potrivit site-ului societăţii, tipografia „nu a fost încă dotată cu mijloace moderne de imprimare, utilaje cu randament ridicat şi performanţe deosebite".

Societatea în cauză va trebui să furnizeze timp de un an, fără a schimba preţurile, registre cu coperte din carton pentru legătorie, carnete cu coperte din carton subţire, documente financiar-contabile, toate în funcţie de necesarul instituţiei. Livrarea formularelor tipărite ar trebui să se facă în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la primirea comenzii.

Chiar dacă, pentru unii, numele lui Petre Iordache nu mai spune nimic, pentru alţii, acesta este fostul asociat al SC Hig Muntenia SRL şi unul dintre apropiaţii, de la acea vreme, ai edilului Radu Mazăre.

După moartea sa, în iulie 2007, acţiunile firmei în discuţie au fost preluate de soţia sa, Carmen Celestina, şi de cei doi băieţi ai lui, Francesco - de 20 de ani, şi Renato Alberto, de 26 de ani. Administratorul firmei a rămas Romeo Hanţi, cel cu care Iordache era asociat în mai multe firme. De altfel, încă de la înfiinţarea sa, în noiembrie 1992, a fost asociat cu Hanţi, unul din „personajele" apropiate primarului Radu Ştefan Mazăre. După cum relatam într-un material din paginile cotidianului nostru, în octombrie 2007, numele lui Hanţi a fost legat de scandalul referitor la un teren în posesia căruia ar fi intrat cu puţin „ajutor" din partea Primăriei şi a Consiliului Local. De altfel, în oraş se vehicula faptul că Iordache şi Hanţi sunt prieteni ai primarului. Mai mult, se pare că soţia răposatului Iordache, Carmen Celestina, este de fapt verişoara lui Romeo Hanţi. Soţiile celor doi „prieteni" ai edilului, Celestina Iordache şi Mariana Liliana Hanţi, erau asociate, în 2007, în firma Five Distribution, unde mai figurează şi Ciprian Foty Logofătu, dar şi Radu Merlă, soţul directorului Direcţiei de Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa. Dacă stăm să facem un istoric al licitaţiilor câştigate de Radu Merlă de la Primăria Constanţa, vom sesiza că numărul acestora este unul destul de mare.

{mos_ri:Primaria Constanta}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii