Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria cumpara bancute marca Mobitom

ro

27 Aug, 2009 02:37 4391 Marime text
bancute.jpgÎn 27 iulie a.c, municipiul Constanţa a atribuit firmei SC Mobitom SA un contract în valoare de 81.250,5 lei, prin care a achiziţionat 150 de bănci de odihnă # Ultima licitaţie câştigată de Mobitom - care îl are ca administrator pe Gheorghe Oancea - a câştigat de la primărie contractul pentru efectuarea reparaţiilor la Teatrul Soveja

În vreme de criză, lăsând la o parte alte probleme importante din municipiu, administraţia locală s-a gândit că are nevoie de 150 de bănci de odihnă pentru înfrumuseţarea parcurilor din Constanţa şi Mamaia.

Două societăţi au fost interesate de contractul prin care autoritatea contractantă, municipiului Constanţa, era interesată să achiziţioneze 150 de bănci pentru a le folosi drept mobilier de grădină pentru parcurile din municipiu şi Mamaia. Deşi valoarea totală estimată a contractului a fost stabilită la 83.400 de lei, în urma analizării celor două oferte primite, acesta a fost atribuit, pentru 81.250,5 lei, societăţii SC Mobitom. În termenii contractului este prevăzut faptul că SC Mobitom SRL va trebui să se ocupe şi de montarea acestora.

De altfel, firma care a fost desemnată câştigătoare nu este una anonimă în planul afacerilor din Constanţa, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, a câştigat licitaţii importante organizate de Primărie, dar şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Numai în ultima lună, SC Mobitom s-a pricopsit cu un contract de 907,411.07 lei fără TVA, adică peste 10,5 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA, pentru lucrările pe care le-a făcut la Teatrul Soveja, unde s-a ţinut, anul acesta, „Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2009". Contractul a fost atribuit pe 29 iulie, iar reparaţiile au fost făcute în mare viteză, mai ales că festivalul trebuia să înceapă iniţial pe 17 august, după care, ulterior, a fost schimbată data cu 20 august.

Mobitom-ul lui Oancea

Acum şi CJC ocupă un loc important în portofoliul de clienţi ai firmei al cărei patron este nimeni altul decât Gheorghe Oancea. Acesta este acţionar şi administrator al SC Mobitom SA, alături de Valentin Ciuceanu şi Valentin Boroş. Pentru cei care nu ştiu, Oancea este patronul restaurantului On plonge din Portul Tomis şi, prin fiii săi, al restaurantului din Ţara Piticilor. De altfel, Oancea a scos bani frumoşi din jocul copiilor care vin în Ţara Piticilor, având în vedere că Mobitom a efectuat lucrări importante pentru acest parc realizat de primărie. De asemenea, societatea a mai executat pe bani grei alte Ţări ale Piticilor în mai multe cartiere ale Constanţei, unde primăria a decis că trebuie amenajate locuri de joacă pentru cei mici. În urmă cu două zile, în paginile cotidianului nostru vă prezentam că omul de afaceri Oancea, şeful Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti din România, a câştigat o altă licitaţie de la Primărie, având ca obiect serviciul de salvamar. Valoarea contractului câştigat a fost nici mai mult, nici mai puţin de 989.500,81 de lei fără TVA, chiar dacă valoarea estimată iniţial era de 798.315,75 de lei fără TVA.

S-a găsit şi cine va întreţine băncile

Tot în grădina firmelor apropiate administraţiei locale se află şi SC Galactica House SRL, care, în 2 iunie a.c., a câştigat contractul pentru întreţinerea şi igienizarea mobilierului urban din municipiul Constanţa şi din staţiunea Mamaia. Municipalitatea a dat, astfel, pentru întreţinerea băncilor de odihnă 166.860,9 lei. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului, SC Galactica House SRL a fost înfiinţată de Andreea Georgiana Şerban şi de SC Clubo Galactic SRL. Cea din urmă firmă le are ca partenere pe Andreea Georgiana Şerban şi pe Sorina Gina Hortolomei Moscu. Numele celor două este asociat mai mereu cu afacerile din domeniul imobiliar. Mai mult, ambele au legătură, într-un fel sau altul, cu dosarul DNA-ului împotriva primarului Mazăre, legat de retrocedările ilegale.

De altfel, Sorina Gina Hortolomei Moscu apare ca cenzor la societatea care a câştigat dreptul de a aproviziona municipalitatea cu băncuţe şi ca administrator în mai multe firme: SC Bulevard SA, SC Mega Development SA, SC Millenium Global Development SA şi SC Holland Development Group SA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigibuze reci 26 Aug, 2009 23:45 Andreea Serban=Fata Sorinei Moscu Hortolomei...chiar nu stiati??