Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cogealac, fara noua organigrama aprobata Hristu Cati ar putea fi sanctionat pentru neprezentarea organigramei la ANFP

ro

17 Aug, 2010 00:00 1358 Marime text

Chiar dacă ieri a fost termenul limită până la care Executivul a adoptat noile organigrame ale instituţiilor publice, în conformitate cu prevederile OUG 63/2010, din totalul celor 3.227 de organigrame aprobate, au existat 14 instituţii care nu au prezentat la ANFP listele, deci nu au avut cum să fie aprobate. Printre primăriile ghinioniste se află şi una constănţeană, Cogealac.

De altfel, situaţia creată în comună în urmă cu câteva săptămâni a tergiversat şi activitatea care presupunea respectarea întocmai a prevederilor ordonanţei. Teoretic, înainte ca fiecare Consiliu Local să aprobe noua organigramă a Primăriei, primarul, sau după caz viceprimarul, sau orice persoană delegată să reprezinte autoritatea locală, trebuia să prezinte mai întâi lista cu disponibilizări la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Însă, într-un mod cu totul deosebit, în ceea ce priveşte lista cu disponibilizări de la Cogealac, aceasta nu a putut fi dusă la ANFP pentru că primarul Hristu Cati a fost arestat, iar viceprimarul Mihai Dore a fost spitalizat, ulterior, reţinut şi el. În aceste condiţii, aşa cum ne-a explicat secretara Primăriei, Lenuţa Delcea, trebuie să se delege un reprezentat din Consiliu Local care să preia toate atribuţiile primarului. „Până la acest moment nu am primit nicio informare oficială referitoare la arestarea viceprimarului, cel care ar fi trebuit să preia atribuţiile primarului. După comunicarea deciziei va trebui să se reunească Consiliul Local şi să însărcineze un reprezentant“.

Secretara a mai adăugat faptul că primarul Cati Hristu trebuia să meargă cu organigrama la ANFP în vinerea sau lunea dinaintea reţinerii sale de pe 28 iulie. „Singurul care este responsabil de neprezentarea acestei organigrame este primarul“, a mai adăugat secretara. Precizăm că reprezentanţii administraţiilor locale sau judeţene care nu se supun OUG 63/2010 vor răspunde penal. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii