Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Huţucă, „tras de urechi" de Ponta pentru Tusac?

ro

19 May, 2012 00:00 1697 Marime text
10_Hutuca_-_Victor_Ponta.jpgDupă ce a atacat în contencios administrativ referendumul pus la cale de primarul în funcţie al municipiului Mangalia, PSD-istul Mihai Claudiu Tusac, noul prefect, Bogdan Huţucă, a fost „tras de urechi" de premierul Victor Ponta.

Şeful social-democraţilor i-a atenţionat pe prefecţi că vor primi imediat „cartonaş roşu" dacă vor accepta ca deciziile luate să fie influenţate politic de către membrii partidelor care s-au aflat sau sunt în prezent la guvernare.

El a arătat, potrivit www.rtv.net, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale, că prefectul judeţului Constanţa a primit deja „un cartonaş galben", fără să prezinte însă detalii în acest sens.

Premierul a mai cerut prefecţilor să organizeze ireproşabil şi echidistant alegerile din acest an, să fie pregătiţi pentru eventuale inundaţii şi să se implice, alături de poliţie, în combaterea criminalităţii organizate.

10_Hutuca_-_Bogdan_Hutuca.jpg

„Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecţilor, subprefecţilor şi celorlalţi şefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliţiei şi Jandarmeriei, este că se supun legii şi nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influenţat sau solicitat de către o forţă politică ca o încălcare a atribuţiilor dumneavoastră şi nu voi ezita nicio secundă să iau toate măsurile pe care legea mi le pune la dispoziţie. Vor fi situaţii, şi vă rog să le evitaţi pe cât posibil, în care o să trec direct la cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie. Ieri, ca să nu încep direct cu cartonaş roşu, domnul prefect de Constanţa aţi primit un cartonaş galben de la mine şi vă rog să aveţi grijă să nu-l primiţi şi pe al doilea. Toate acţiunile se fac conform legii, nu mă interesează ce vor partidele din judeţul Constanţa", a spus Ponta, citat de www.rtv.net.

Am încercat să-l contactăm pe Bogdan Huţucă, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre telefonice până la închiderea ediţiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii