Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD Constanta propune reconstructia Conventiei Democrate

ro

19 Dec, 2008 03:01 1164 Marime text

pntcd.jpgChiar dacă apropierea de PNL nu le-a adus decât un parlamentar la nivelul ţării şi multe disensiuni în interiorul partidului, ţărăniştii nu dezarmează.

Dezamăgiţi de coaliţia de guvernare formată din Alianţa PSD+PC şi PD-L, liderii organizaţiei judeţene PNŢCD Constanţa consideră că „guvernarea FSN" ar fi un prilej pentru coagularea forţelor reale de dreapta. Preşedintele filialei, Tudorel Chesoi, a susţinut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNŢCD trebuie să se mobilizeze urgent, să ia măsuri de reorganizare în teritoriu, astfel încât să fie pregătit pentru revenirea pe scena politică autohtonă. În opinia sa, asocierea PD-L-ului cu PSD va readuce în memoria electoratului dezamăgit de această decizie perioada 1992 - 1996, care a condus la formarea Convenţiei Democrate din România, cea care a preluat conducerea ţării în 1996. „Forţele de centru-dreapta trebuie să se unească şi să se mobilizeze. Este un teren fertil şi un context politic prielnic pentru PNŢCD", a subliniat Tudorel Chesoi.
În acest context, preşedintele filialei municipale PNŢCD Constanţa, profesorul Gheorghe Andrei, a menţionat că, în perioada următoare, opoziţia populaţiei va fi mai puternică decât cea din Parlament, deoarece sărăcia şi dezamăgirea vor răbufni. Între timp, aşa cum a afirmat şi prim-vicepreşedintele PNŢCD Constanţa, doctorul Corneliu Neagoe, ţărăniştii vor urmări cu atenţie dacă guvernanţii îşi vor respecta promisiunile electorale, în special cele legate de majorarea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor pe baza gradelor de încadrare, dar şi evoluţia justiţiei. „Rămâne de văzut dacă dosarele celor de la PSD se vor albi, ca urmare a participării social-democraţilor la guvernare, sau vor rămâne în vigoare", a adăugat prim-vicepreşedintele PNŢCD, Corneliu Neagoe.

foto_pntcd.jpgSemnale de unitate în rândul ţărăniştilor

O apariţie importantă, alături de liderii PNŢCD Constanţa, este cea a fostului preşedinte al organizaţiei judeţene, economistul Liviu Scarlat.  Aceasta a răspuns „prezent" invitaţiei succesorului său la şefia filialei, Tudorel Chesoi. „Am făcut un apel la unitate şi reorganizare în teritoriu, iar domnul Scarlat a răspuns", a afirmat Chesoi. Revenirea lui Scarlat a fost apreciată şi de ceilalţi colegi, Gheorghe Andrei salutând alăturarea sa echipei PNŢCD Constanţa şi caracterizându-l drept „un ţărănist autentic". De asemenea, preşedintele filialei municipale a partidului a specificat că are semnale pozitive din partea mai multor intelectuali, care s-au simţit trădaţi de formaţiuni ce se prezentau ca fiind de dreapta, dar s-au aliat cu cele de stânga „în numele interesului naţional". „Mulţi vor să ni se alăture, vor să vină în PNŢCD. S-au convins ce partid este cu adevărat de dreapta", a concluzionat liderul PNŢCD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii