Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNTCD Constanta cere demisia ministrului Andronescu

ro

06 Feb, 2009 03:00 1562 Marime text
Fostul deputat PNŢCD, profesorul Andrei Gheorghe, apreciază că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu poate face reformă în sistemul de învăţământ şi ar trebui să-şi dea demisia de onoare.

Cadru didactic cu vechime şi cunoscător al sistemului de învăţământ, Andrei Gheorghe a avertizat că tot mai mulţi profesori tineri vor să renunţe la catedre ca urmare a salarizării şi condiţiilor improprii existente în unităţile de învăţământ. „Există profesori mediocri, concursurile sunt tot mai sumare, iar în sistemul universitar s-a format o cloacă ce face imposibilă cooptarea tinerilor de valoare. Valorile nu-şi mai găsesc loc şi se văd nevoite să plece peste hotare", a afirmat fostul inspector şcolar, Andrei Gheorghe. Liderul ţărănist a subliniat că a asigura calitate în procesul instructiv-educativ presupune nu doar dotări excepţionale, ci, în primul rând, oameni de valoare. Cât priveşte autonomia învăţământului preuniversitar, Andrei Gheorghe este de părere că nu va asigura calitatea, iar sistemul nu este pregătit. Nici sindicatele din domeniu nu au scăpat de criticile fostului deputat PNŢCD, care apreciază că „au glasurile tot mai stinse, probabil pentru a pregăti alţi viitori parlamentari, iar democraţia în interiorul acestor foruri este tot mai îngustă".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popanul 25 Feb, 2009 14:00 Domnule Andrei lasati orgoliile de-o parte si intariti filiala PNTCD Constanta.Organizati un congres si alegeti un alt presedinte.Milut sa plece. Victor Ciorbea trebuie ales presedinte.