Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL susţine pentru Techirghiol un viceprimar independent sau un liberal? Iulian Soceanu, resuscitat de Septimiu Bourceanu pentru Primăria Techirghiol!

ro

26 Oct, 2015 00:00 2436 Marime text


Orăşelul Techirghiol a reintrat în atenţia partidelor politice după arestarea pentru 29 de zile a primarului ales, Adrian Stan, prins în flagrant în timp ce primea 40.000 de lei mită. 
Şedinţa de Consiliu pentru desemnarea unui viceprimar va avea loc de îndată ce prefectul va suspenda mandatul primarului arestat şi, cel mai probabil, la întrunirea consilierilor va fi prezent şi un subprefect pentru a superviza evenimentul.
 
Liberalii, prin vocea lui Gheorghe Dragomir, susţin că PNL nu are cum să piardă la desemnare postul de viceprimar, asta pentru că, la ora actuală, partidul deţine şase mandate şi urmează ca alţi doi consilieri din rândul celor independenţi să se alăture PNL. Actuala componenţă a Consiliului Local Techirghiol arată în felul următor: şase consilieri liberali (unul dintre ei provine de la fostul PDL), trei social-democraţi, unul de la UDTTMR şi patru independenţi.

Iulian Soceanu a plecat din PNL din cauza  lui Stan?!

Ieri, liberalii din Techirghiol s-au întrunit în şedinţă în vederea desemnării unui succesor la Primăria primarului arestat, Adrian Stan. Cu sau fără girul organizaţiei judeţene, liberalii de la Techirghiol ar fi ajuns şi nu prea la un numitor comun privind susţinerea lui Iulian Constantin Soceanu, intrat în CL Techirghiol pe listele PNL, dar care a părăsit partidul odată cu Ordonanţa 55 din 2014 sau Ordonanţa lui Dragnea, care a permis acel mercato al aleşilor locali după cum le-a dictat conştiinţa sau interesul. Aşa se face că Socianu ar fi aterizat în curtea ALDE, însă acum, odată ce a scăpat de principalul său adversar, Adrian Stan, se revendică din nou membru PNL. Mai mult, liberalii din Techirghiol susţin că Socianu a fost unul dintre artizanii campaniei electorale pentru prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu, în detrimentul lui Klaus Iohannis.
 
Dar cea mai importantă calitate a lui Socianu în acest moment este prietenia care-l leagă de Septimiu Bourceanu, unul dintre liderii PNL Constanţa şi director al Complexului balnear de recuperare al avocaţilor din Techirghiol. Propunerea pare să convină şi conducerii de la judeţ, de vreme ce deputatul Gheorghe Dragomir susţine că Iulian Soceanu a plecat din PNL pentru o scurtă perioadă, din cauza unor neînţelegeri cu primarul Adrian Stan, dar, între timp, a revenit în partid.
 
De cealaltă parte, liberalii proveniţi din PDL nu par încântaţi de propunere. Ei şi-ar dori ca viitorul viceprimar al oraşului Techirghiol să fie un liberal autentic, şi nu unul revopsit. În plus, şi aceştia ar fi avansat o propunere, în persoana lui Iulian Constandin, propunere neacceptată însă de majoritatea liberală din organizaţia din localitate.

PSD nu a făcut deocamdată propuneri!

Vicepreşedintele PSD Constanţa Gheorghe Donţu a precizat că, până în acest moment, PSD nu a decis dacă va face o propunere din rândul consilierilor social-democraţi în vederea desemnării viitorului viceprimar al oraşului Techirghiol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii