Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL si PD fac liste cu oameni credibili pentru Parlament

ro

11 Oct, 2004 00:00 825 Marime text

Apele sunt inca tulburi in Alianta DA

Reprezentantii societatii civile au cerut liderilor Aliantei "Dreptate si Adevar" sa scoata de pe listele pentru Parlament mai multe nume care ar dauna imaginii celor doua partide * Listele PD de la Constanta au suferit, in ultima perioada, mai multe schimbari * Candidaturile democratilor sunt supuse dezbaterii publice la adresa www.pd.ro * Multi dintre constantenii care au accesat acest site se declara impotriva candidaturii presedintelui Organizatiei judetene a PD, Stelian Dutu * Contactat telefonic, Dutu a declarat ca "totul este posibil" in ceea ce priveste modificarea listelor pentru Parlament

Liderii Partidului National Liberal si cei ai Partidului Democrat vor trebui sa "curete" din nou listele de candidati pentru Parlament ai Aliantei "Dreptate si Adevar", dupa ce reprezentatii societatii civile au trimis celor doua formatiuni mai multe nume care ar trebui scoase de pe liste pentru a nu dauna imaginii in campania electorala. In aceasta saptamana, conducerile celor doua partide vor "purica" din nou listele de candidati, astfel incat acestea sa aiba credibilitate. Zilele trecute, reprezentantii societatii civile au trimis la PNL o lista cu sapte persoane care vor sa candideze in noiembrie, dar a caror imagine ar dauna Aliantei. La randul sau, conducerea democrata a primit o lista cu 12 astfel de nume. Potrivit estimarilor, PD are 104 locuri eligibile, iar PNL - 130. Cele 19 persoane cu probleme de imagine se afla pe locuri eligibile.Biroul Executiv al PNL urmeaza sa analizeze, in sedinta de maine, aceste cazuri semnalate de societatea civila si sa decida cine va fi scos de pe liste. In sedinta va fi luata in considerare si pozitia Comisiei de Etica a partidului. Liderii liberali sustin ca listele Aliantei trebuie sa fie intocmite astfel incat sa aiba credibilitate, sa contina numele unor persoane corecte din punct de vedere profesional.In cazul Partidului Democrat, exista localitati unde a fost amanata lansarea candidatilor pentru Parlament. Liderul democrat sustine ca Alianta nu va putea avea pretentii ca schimba Romania, daca cele doua partide nu vor avea forta, in interiorul lor, sa aiba liste greu de contestat.

Candidatura lui Stelian Dutu, criticata de constanteni

La nivelul judetului Constanta, listele electorale ale PD au fost refacute de mai multe ori, dupa ce liderul democrat, Traian Basescu, a decis sa introduca noi criterii pe seama carora sa fie desemnati candidatii la alegerile din noiembrie. Schimbarea a survenit dupa ce conducerea democrata a purtat discutii cu directorul Societatii Academice Romane, precum si cu alti reprezentanti ai societatii civile, care i-au cerut sa adere la initiativa lor "Parlamentul curat". Lista cu candidatii constanteni a fost alcatuita in ultima instanta de presedintele Basescu. Daca lista trimisa de democratii constanteni era deschisa de Stelian Dutu si apoi, in ordine, urmau Tanase Barde si Adrian Nicolaescu, la final, liderul democrat a facut doar rocada dintre cei doi lideri. Barde este propus sa candideze pentru locul doi la Camera Deputatilor, in timp ce Stelian Dutu se afla pe locul patru al listei.Traian Basescu a anuntat ca va supune dezbaterii publice lista cu cei 100 de candidati eligibili pe care PD o propune pentru alegeri. Liderul democrat a afirmat ca va lua in consideratie si va analiza toate semnalele ce vor veni din partea opiniei publice fiind, in acelasi timp pregatit sa faca fata eventualelor intoxicari sau dezinformari. Astfel, pe forumul electronic care poate fi accesat la adresa www.pd.ro, pot fi vizualizate o serie de mesaje si opinii indreptate impotriva candidaturii democratilor constanteni. Cel mai criticat se pare ca este actualul presedinte al filialei judetene a PD, Stelian Dutu, care este "subiect" pentru aproape trei sferturi dintre opiniile celor care au accesat forumul. Contactat telefonic, Dutu nu a negat faptul ca si listele de la Constanta ar putea suporta din nou modificari, subliniind ca ar putea exista si aici unele nume care sa faca subiectul unor analize de la centru. "Probabil exista si la Constanta unele nume, orice este posibil. Cert este ca s-a recomandat conducerii partidului ca unele nume aflate pe liste sa fie din nou analizate, insa nu cred ca se pune problema scoaterii lor din cursa pentru alegerile generale", a declarat Stelian Dutu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii