Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:55 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL pierde un consilier local în favoarea PSD Paula Cioceanu, „Mama“ fundaţiei lui Radu Mazăre, se întoarce în Consiliul Local?!

ro

26 Sep, 2015 00:00 2497 Marime text
Paula Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Fair-Play din Constanţa şi fost consilier local PSD în perioada 2008 - 2012, ar putea reveni în Consiliul Local Municipal, după demisia liberalei Ana Marcu. Protocolul USL sub care au candidat, în 2012, la alegerile locale PNL şi PSD îndreptăţeşte acum un social-democrat să preia mandatul de consilier municipal, rămas vacant în urma renunţării reprezentantei PNL. Atât preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Robert Boroianu, cât şi social-democratul Ion Radu, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD, au confirmat că mandatul vacant revine PSD. Desemnarea următorului supleant suporta o oarecare discuţie, deoarece primul pe listă este Ion Ciobanu, iar următorul, Paula Cioceanu.

Ciobanu ar fi incompatibil! 

Ion Ciobanu, membru PSD cu state vechi, nu întruneşte condiţiile pentru a putea să preia mandatul de consilier local, deoarece el deţine, din luna aprilie, postul de şef al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare Constanţa. RAEDPP Constanţa a organizat, încă de pe data de 24 martie, concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare. Concursul a fost câştigat de Ciobanu, care l-a înlocuit astfel pe Nicolae Fronescu la conducerea direcţiei.

Cioceanu este şi preşedintele femeilor din PSD! 

În lipsa unui răspuns din partea preşedintelui Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, vicepreşedintele organizaţiei, Ion Radu, a declarat că mandatul de consilier îi va reveni Paulei Cioceanu. Aceasta este, încă din anul 2013, preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei Constanţa a PSD şi membru PSD din 2003. De asemenea, Cioceanu este şi preşedinte al Asociaţiei Fair-Play, care acordă servicii sociale în Constanţa şi care a beneficiat de subvenţii de la bugetul Consiliului Local în 2014.
 
Colaborarea dintre Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia Fair-Play a început încă din martie 2011. Bazele colaborării au fost puse în şedinţa ordinară a CLM Constanţa din 30.03.2011, când a fost aprobată colaborarea dintre CLM Constanţa şi Asociaţia Fair-Play, în vederea realizării proiectelor locale privind recuperarea şi integrarea profesională a copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale, asigurarea cazării, hranei şi asistenţei medicale şi educaţiei, prevenirea abuzului şi neglijării copiilor, prevenirea abandonului şcolar şi familial, precum şi alte activităţi conexe.
 
Asociaţia se angaja atunci să asigure, la solicitarea Primăriei municipiului Constanţa, cazare şi masă pentru tinerii de peste 18 ani ce provin din case de copii sau orfelinate şi care sunt încadraţi în muncă. Consiliul Local a dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Fair-Play imobilul situat în Constanţa, aleea Egretei nr. 13A, bloc C9, format din cămin de nefamilişti şi terenul aferent în suprafaţă totală de 1.800 mp, din care teren aferent imobilului - 300 mp.

Laudatio lui Mazăre tronează încă pe site-ul asociaţiei 

„Organizaţia non-guvernamentală Fair-Play şi-a început activitatea în 1997, derulează proiecte în România şi este una dintre cele mai mari şi mai stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei sociale. Misiunea noastră este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. Suntem o familie alcătuită din 275 de membri. O familie protejată şi supravegheată de un singur om, cu o inimă imensă, un tânăr care este considerat un părinte adoptiv şi chiar spiritual. Acest tânăr bărbat viguros şi ambiţios, primarul Constanţei, se numeşte Radu Ştefan Mazăre. El este fondatorul Asociaţiei Fair-Play, preşedinte de onoare al acestei organizaţii, dar şi principalul finanţator al imensei familii. Asistenţi sociali, profesori, învăţători, psihopedagogi, psihologi, jurişti, medici, sociologi şi voluntari lucrează împreună pentru a rezolva problemele copiilor în dificultate“, se arată pe site-ul Asociaţiei Fair-Play.

Paula Cioceanu se alintă?!

Contactată telefonic, Paula Cioceanu susţine că nu a fost anunţată până în prezent de niciun coleg de partid de posibilitatea revenirii în Consiliul Local, dar a afirmat că, în cazul în care va prelua mandatul, ar dori sa activeze tot într-o comisie cu caracter social, pentru că şi activitatea sa vizează acest lucru.
 
Oricum, Paula Cioceanu mai are de aşteptat până să se întoarcă în CL, deoarece procedurile legale prevăd mai multe etape până la vacantarea mandatului lăsat în urmă de Ana Marcu şi preluarea următorului supleant de pe listă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii