Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de candidaturi pentru cele 28 de funcţii din birou Stavrositu, Chirilă şi Constantin trag clopotele la CCL

ro

03 Nov, 2011 01:00 3159 Marime text
candidatura_-_Maria_Stavrositu_05.jpgLearciu şi Şandru i-au promis lui Chirilă că-l fac preşedinte. Al patrulea prezidenţiabil, omul PSD în PDL

Zarurile au fost aruncate. Ieri a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru funcţiile puse în joc sâmbătă în cadrul Consiliului de Coordonare Local al PDL.

La ora închiderii ediţiei, preşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, Mihai Petre, a declarat că au fost înregistrate peste 100 de candidaturi pentru funcţiile de vicepreşedinţi, prim-vicepreşedinţi, secretar general, secretari executivi şi trei pentru preşedinte.

Chirilă şi Constantin încearcă să-i sufle „preşedinţia" Mariei Stavrositu

candidatura_-_Constantin_Chirila_1.jpg

Deşi au fost vehiculate mai multe scenarii legate de candidaţii care îşi doresc să-i bage Mariei Stavrositu „minţile politice" în cap, deocamdată, cel puţin atât Constantin Chirilă, cât şi Constantin Florian par să respecte cuminţi traseul prestabilit de alţii pentru ei. Adică au intrat în competiţie, înscriindu-şi candidaturile în ultima zi, cum şade bine oamenilor de-şi zic ei că sunt importanţi.

Maria Stavrositu pare în continuare fragilă în această luptă, chiar dacă are susţinerea conducerii centrale a partidului. Totuşi, a precizat că nu v-a renunţa şi este de părere că „niciuna dintre candidaturi nu o încurcă în mod special".

La rândul său, Constantin Florian spune că niciunul dintre competitori nu s-ar putea ocupa mai bine de organizaţie decât o poate face el, că munca de preşedinte la municipiu este una de „politruc", că parlamentarii trebuie să aibă altă anvergură politică şi nu să se bată pentru un titlu mic, neînsemnat. Cu alte cuvinte, cei doi deputaţi sunt trimişi la Bucureşti, acolo unde ar trebui să se bată cu colegii pentru funcţii la nivel naţional...

Chirilă a fost cel mai rezervat în declaraţii pe toată perioada „campaniei electorale" interne. S-au folosit ghilimele pentru că mai corect spus ar fi fost campanie la birt, dar nu sună bine şi, cine ştie, poate cineva se va supăra. Una peste alta, PDL continuă tradiţia politicii la şpriţerie, acolo unde la un pahar parcă mai bine intră la ghiozdan şi ideologia politică.

Prim-vicepreşedinţii îşi urmează preşedintele

Dumitru Learciu, Nicolae Şandru şi Adrian Manole au fost primii candidaţi la funcţia de prim-vicepreşedinte al Biroului Municipal, prefaţând încă de marţi seară candidatura deputatului Chirilă. Există totuşi o problemă: un prim-vice se regăseşte şi în echipa lui Constantin. Este vorba de Nicolae Şandru, preşedintele Colegiului nr. 8. Şi şefa de la Învăţământ, Alice Andreescu, vrea prim-vicepreşedinte în echipa lui Constantin.

Din echipa Mariei Stavrositu nu l-am regăsit decât pe directorul ANR, Paul Brânză, înfrânt în urmă cu câteva luni la alegerile de la judeţ.

Learciu şi Şandru i-au promis lui Chirilă că-l fac preşedinte

Dintre toţi prezidenţiabilii, dacă va deveni preşedinte al organizaţiei municipale, Chirilă va trebui să-şi promoveze îngerii păzitori, pe numele lor Dumitru Learciu, pedelist penalizat de Biroul Permanent Judeţean pentru lipsă de activitate, şi Nicolae Şandru, adjunctul de la Canale Navigabile. Totuşi, în campania aceasta internă de care vorbeam, Chirilă a pomenit des numele lui Adrian Manole, vechiul său prieten, aflat acum atât de departe de partid. Gheşeftari i-a numit pe bună dreptate cineva. Pentru că vin, se uită, văd că e prea mult de muncă, se îmbolnăvesc şi dispar, pentru ca după alegeri să se înfăţişeze din nou şi să pretindă că ei sunt demult în partid, că au muncit şi că li se cuvin funcţii....

Spuneam că se aude că Manole va avea o mare problemă în sală şi nici Chirilă nu se va hazarda să-l ajute. În plus, Manole nu-şi poate da nici măcar votul său la alegeri, neavând calitatea de delegat.

Constantin joacă la dublu?

candidatura_-_alegeri_municipiu.jpg

S-a întâmplat să-l aud cu urechile mele pe preşedintele Chiru spunând că „Florian nu va candida, că se va vorbi cu el", dorinţa unanimă fiind ca deputatul Chirilă să preia conducerea organizaţiei. Sigur condiţia era ca nici Maria Stavrositu să nu mai candideze, însă acest lucru era imposibil. Acele zile în care Gigi Chiru visa cu ochii deschişi au apus, competiţia se împarte la trei, deşi, vorba lui Paul Brânză, „candidatura lui Florian pare o strategie prin care să-şi mai negocieze vreo două posturi pentru apropiaţii lui şi apoi va anunţa că se retrage". Poziţia lui Paul Brânză nu este singulară când vine vorba de Florian Constantin, iar cei mai mulţi dintre delegaţi încă mai aşteaptă o retragere a acestuia.

Al patrulea prezidenţiabil, omul PSD în PDL

Umil ales local al PDL în marele şi generosul Consiliul Local controlat de PSD-ul lui Radu Mazăre, Nicolae Şandru are impresia că va lua mai mult de 20 de voturi la CCL-ul de sâmbătă de vreme ce, pe ultima sută de metri, şi-a depus candidatura pentru preşedinţia organizaţiei municipale. Numele lui Şandru este legat de afacerile prospere în zona Canalelor şi a Portului, a prietenilor lui Radu Mazăre, un aspect important în economia votului de sâmbătă.

S-a tras cortina..., aşadar, vânt din pupa tuturor!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii