Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paula Iacob, avocata lui Teodosie, a colaborat cu Securitatea

ro

12 May, 2009 03:09 3115 Marime text
Paula_Iacob_04.jpgUnul dintre cei trei avocaţi ai Înalt Preasfiinţiei Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Paula Iacob, avocată în cadrul Baroului Bucureşti, a colaborat cu fosta poliţie politică din regimul comunist. Aceasta este concluzia pe care CNSAS a dat-o publicităţii ieri.

Paula Iacob a ţinut să arate că decizia CNSAS este o încercare de a lovi nu în persoana sa, ci în arhiepiscopul Teodosie, pe care-l apără în scandalul legat de o posibilă luare de mită.
Colegiul instituţiei a luat, săptămâna trecută, decizia de a trimite Tribunalului Bucureşti o notă de constatare în acest sens. „Colegiul a decis că doamna Paula Iacob, verificată în contextul candidaturii sale pentru Parlament în alegerile din toamna trecută, a colaborat cu Securitatea", au confirmat, potrivit Mediafax, surse din CNSAS.
De cealaltă parte, avocata a susţinut, indignată, la auzul veştii, că nu a dat niciodată vreo notă informativă şi nici nu a semnat vreun angajament cu Securitatea: „Din contră, am avut numai probleme cu Securitatea. Avocata ÎPS Teodosie a declarat, totuşi, că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost vizitată acasă de „cineva de la Securitate", care i-a pus nişte întrebări legate de o călătorie în străinătate, din care tocmai se întorsese.
Paula Iacob susţine, însă, că a fost vorba de o discuţie şi că nu a semnat vreun document. „Nu mai ţin minte numele persoanei care a venit la mine, însă ţin minte că nu am semnat niciun document. Totuşi, sunt jurist, aş fi ţinut minte". 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Antonela 12 May, 2009 15:00 Sunt intru totul de acord ca aceasta este o gaselnita de a lovi in distinsa doamna avocat, deoarece domnia sa il apara pe Inalt Prea Sfintitul Teodosie. Nu stiti ce sa mai gasiti si ce sa mai inventati.