Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:41 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarul constănţean „constituţional“ Senatorul Nicolae Moga, singurul care şi-a prezentat activitatea pe 2015

ro

24 Dec, 2015 00:00 2418 Marime text


Senatorul Colegiului Uninominal 2 de Constanţa, Nicolae Moga, şi-a prezentat miercuri un raport de mandat privind activitatea pe care a derulat-o pentru colegiul pe care îl reprezintă în anul care se încheie. Dintre toţi parlamentarii de Constanţa, el este singurul care, an de an, îşi respectă îndatorirea de a ieşi la raport în faţa celor care l-au ales. Că au fost lucruri bune sau mai puţin bune, preşedintele interimar al PSD şi actualul vicepreşedinte al partidului şi-a aşternut pe hârtie, ca într-un soi de autodictare, tot ce a întreprins în Parlament, fiind mânat de faptul că, atunci când a fost ales, a jurat cu mâna pe Constituţie să respecte ceea ce prevede aceasta.
 
În anul 2015, Moga a avut 43 de iniţiative legislative, 25 de declaraţii politice, 11 întrebări, trei interpelări şi 63 de luări de cuvânt în plen. A avut nu mai puţin de 14 iniţiative legislative concretizate, printre care merită amintite propunerea privind modificarea art. 16 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată, care a devenit Legea 259/2015, sau propunerea privind instituirea Zilei Funcţionarului Public, cea privind impozitul specific unor activităţi ori cea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.
 


„Declaraţiile politice prezentate în plenul Senatului României nu au avut un caracter «politicianist», ci au avut rolul de a accentua şi a sensibiliza asupra problemelor esenţiale. Principalele aspecte tratate s-au referit la adoptarea Codexului Legislativ - document pe care-l doresc a fi realizat până la sfârşitul actualului mandat -, îmbunătăţirea activităţii turismului pe litoral sau probleme ale componentelor sociale“, a declarat senatorul Nicolae Moga.
 
De asemenea, unul dintre proiectele majore în care s-a implicat în Colegiul 2 pe care îl reprezintă este cel privind branşamentul de gaze. În anul 2016, toate localităţile care fac parte din acest colegiu şi care au demarat un astfel de proiect vor finaliza aceste investiţii. 

Un al doilea mare proiect este cel privind construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, iar cel de-al treilea proiect vizează legătura rutieră a judeţului Constanţa cu restul ţării peste Dunăre.Podul care leagă Silistra de Călăraşi este în studiu de fezabilitate. „Până acum, nu am reuşit să ne înţelegem cu bulgarii. De asemenea, vom vedea şi dacă vom face şoseaua expres Constanţa - Brăila. Proiectul este finanţat deja. Sunt nouă miliarde de euro din fonduri europene. Am ţinut ca cea mai importantă şosea din colegiul meu să fie finalizată – DN 3. Este un proiect finalizat de luna trecută Murfatlar - Ostrov. Este una dintre cele mai frumoase şosele“. 

Senatorul Moga mai spune că a ţinut foarte mult să fie făcută „o şosea de centură Eforie Nord - Eforie Sud, pentru că aici se fac cele mai multe blocaje. Bani sunt, proiectul există, mai trebuie reabilitate unele aspecte privind exproprierile“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii