Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:14 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PSD de Constanţa au votat pe unde au apucat Alexandru Mazăre - „Nu merg la vot!“

ro

12 Oct, 2015 00:00 1822 Marime text


Printre votanţii de seamă ai PSD s-au aflat şi parlamentarii constănţeni. O parte dintre ei au votat în judeţ, unii n-au putut fi contactaţi pentru a afla unde şi-au exprimat votul, iar alţii au votat în capitală.
 
Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, deputatul Mircea Titus Dobre, este membru în Comisia Electorală Naţională. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că, fiind la Bucureşti, a votat la sediul central al partidului. „Sunt la Bucureşti şi urmărim cum se derulează scrutinul electoral, centralizăm datele din teritoriu. Deocamdată, în pofida vremii nefavorabile, situaţia este bună în ceea ce priveşte participarea la vot. Chiar şi în judeţele cele mai afectate avem o prezenţă bună. La ora 12.00, la nivel naţional, prezenţa a fost de 26%, iar organizaţia de la Constanţa se încadrează în media naţională“, a precizat deputatul Mircea Titus Dobre.

Moga a făcut turul colegiului

Deoarece ANM a emis un cod galben de ploi şi pentru zona noastră, se pare că senatorul PSD Nicolae Moga a decis să facă un tur al Colegiului uninominal nr. 2, astfel încât, în caz de nevoie, să poată veni în sprijinul oamenilor. Alegerile interne din PSD l-au prins pe Moga la Negureni, undeva între oraşul Băneasa şi comuna Adamclisi. „De ieri (n.r. sâmbătă) sunt în colegiu. Am făcut un tur, mai ales că plouă, dar, deocamdată, nu sunt probleme. Nu ştiu unde o să votez. Probabil la Băneasa sau la Ostrov“, ne-a declarat senatorul PSD.
 
În schimb, colegul său de partid şi din Senatul României Alexandru Mazăre nu a fost interesat de alegerile interne din PSD. „Nu merg să votez“, a fost răspunsul tranşant al senatorului Mazăre. Acesta nu a dorit să îşi motiveze decizia, însă problemele din instanţă pe care le au el şi fratele său, Radu Mazăre, ar putea să constituie o explicaţie a dezinteresului său faţă de soarta PSD.
 
Deşi nu este parlamentar PSD, pentru că a ocupat, până acum câteva luni, funcţia de preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. În prezent, acesta nu mai ocupă nicio funcţie de conducere în partid, având doar calitatea de membru PSD. Până la ora închiderii ediţiei, acesta nu a răspuns mesajului nostru. Dacă o va face, vom publica răspunsul său într-o ediţie viitoare.

Parlamentari pe drumuri

„Nu am ajuns încă, până la această oră (n.r. 14.30) să votez, sunt plecat din capitală. O să ajung până târziu şi o să votez la Bucureşti“, a declarat deputatul de Constanţa Mădălin Voicu. Nici deputatul Cristina Dumitrache nu ajunsese încă la vot până la orele amiezii. „Încă sunt pe drum, mă îndrept spre Constanţa. Am mai avut puţină treabă în capitală, dar în cel mult o oră (n.r. 15.30) o să ajung. Voi vota la Cernavodă, că este în drum, la sediul organizaţiei noastre locale. Şi, dacă mai era cazul să precizez, voi vota cu domnul Liviu Dragnea“, a explicat parlamentarul Cristina Dumitrache.
 
În timp ce aceşti parlamentari PSD erau pe drum, cu alţii - deputaţii Manuela Mitrea, Radu Babuş şi Eduard Martin - nu am putut lua legătura, în pofida insistenţelor noastre.

Ti-a placut articolul?

Comentarii