Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz reanalizeaza legalitatea solicitarii referendumului la Cernavoda

ro

12 Dec, 2009 00:16 1571 Marime text

cap1.jpgMariana Mircea ar putea fi, din nou, protagonista unui scrutin local, de data aceasta pentru demiterea din funcţie

Prefectul Constanţei, Claudiu Iorga Palaz, va reanaliza legalitatea convocării referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă, Mariana Mircea.

„Urmare a rezoluţiei Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, înaintate Instituţiei Prefectului de cătrereprezentantul grupului de iniţiatori ai unui referendum local având ca obiect demiterea primarului localităţii Cernavodă - Mariana Mircea, prefectul Claudiu Iorga Palaz va reanaliza legalitatea solicitării acestora", se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei de către Prefectura Constanţa.

Reprezentanţii Cancelariei Prefectului precizează că în luna martie 2009, Mariana Mircea, primarul oraşului Cernavoda, a formulat o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare publică ş.a. împotriva iniţiatorilor strângerii de semnături de la cetăţeni. La 26.10.2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a decis să nu înceapă urmărirea penală în dosarul 1141/2009, considerând că din expertizele efectuate „nu rezultă existenţa unor probe certe şi concludente care să contureze aspectele sesizate de reclamantă."

cernavoda_primar_mariana_mircea_02.jpg„Având în vedere rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, prin care se certifică faptul că cetăţenii au semnat în cunoştinţă de cauză tabelele prin care se cere organizarea referendumului de demitere a primarului Mariana Mircea, prefectul Claudiu-Iorga Palaz va reanaliza condiţiile de îndeplinire a referendumului, invocate de aceştia", se mai precizează în comunicat.

Pe 21 mai, iniţiatorii referendumului din Cernavodă au depus la Prefectură peste 4 200 de semnături pentru convocarea procedurii de demitere a primăriţei. Interesant este faptul că numărul de semnături împotriva Marianei Mircea este foarte aproape de numărul voturilor în baza cărora a fost aleasă primar: 5.510.

{mos_ri:Claudiu Iorga Palaz,Mariana Mircea} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii