Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuclearelectrica ar avea capacitatea de a construi singură un reactor nuclear?! PNL vrea extinderea centralei de la Cernavodă, cu partenerii euroatlantici

ro

30 Jan, 2020 00:00 2211 Marime text

Într-o declaraţie, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi-a reafirmat opinia conform căreia extinderea centralei nucleare de la Cernavodă ar trebui făcută împreună cu companii din ţări membre NATO sau ale Uniunii Europene, spunând că Nuclearelectrica ar avea capacitatea de a construi singură un reactor nuclear, având în vedere că statul are o politică ce prevede neîncasarea de dividende de la companie, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.
 
Ministrul Economiei spune că proiectul privind reactoarele 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă „stagnează” şi că ar prefera ca acesta să fie dezvoltat în colaborare cu companii din ţări considerate parteneri strategici ai României, şi nu cu companii din China. Totodată, Popescu a adăugat că în 2026 unitatea I de la Cernavodă va trebui oprită şi retehnologizată.
 
În acest context, deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, a făcut următorul comentariu: “De aproape patru ani, de când suntem colegi în Parlament, am avut numeroase discuţii cu ministrul Virgil Popescu despre centrala de la Cernavodă. Ambii am plecat de la premisa că trebuie să dezvoltăm centrala, pentru că energia nucleară este o energie verde, sigură şi este energia viitorului; susţinem apariţia a sute de noi locuri de muncă bine plătite şi creştem oferta de energie electrică pentru economia României care se dezvoltă”.
 
Huţucă mai afirmă că dezvoltarea centralei trebuie făcută cu partenerii noştri euroatlantici, şi nu cu state care reprezintă o ameninţare strategică la adresa NATO şi UE.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii