Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei, dator la primarie cu 12 milioane de lei

ro

24 Jul, 2004 00:00 898 Marime text

Bugetul, angajat pentru tot anul

Fostul vicepresedinte are de plata o factura telefonica neachitata pentru convorbirile efectuate pe mobilul dat de primarie * In prezent, primaria nu mai poate efectua nici o investitie deoarece toate fondurile sunt angajate pana la sfarsitul anului * Conducerea administratiei locale se afla in faza evaluarii situatiei si a stabilirii prioritatilor pentru cetatenii orasului * La Navodari exista oameni competenti care pot prelua responsabilitatile ce revin detinatorului acestei functii

Cu doua zile in urma, vicepresedintele PD Navodari, Adrian Vlad, a demisionat din functia de vicepresedinte al filialei, desi a fost desemnat consilier local pe listele acestui partid. Demisia a fost anuntata la conferinta de presa pe care a organizat-o consilierul care s-a lepadat de haina partidului pentru a ramane independent. Alaturi de demisionar s-a aflat, asa cum s-a autointitulat, liderul grupului de consilieri PSD, Nicolae Matei, care a declarat ca toate initiativele consilierului independent vor fi sustinute de colegii social-democrati. La conferinta de presa, atat Adrian Vlad, cat si Nicolae Matei au formulat acuzatii la adresa actualei conduceri a primariei si a angajatilor institutiei. Pentru a putea raspunde acuzatiilor formulate de cei doi consilieri, primarul localitatii Navodari, care detine si functia de presedinte al filialei locale a PD, a organizat, la randul sau, o conferinta de presa. Tudorel Calapod a declarat ca lucrurile la primarie sunt pe cale sa intre pe fagasul normal, in conditiile in care va fi infiintat un corp de control ce se va afla in subordinea directa a primarului. Timpul ce a trecut de la validarea primarului si a consilierilor locali a fost folosit pentru a inventaria problemele cetatenilor si prioritatile conducerii administratiei locale. Prima masura adoptata, privind convocarea Consiliului Local intr-o sedinta extraordinara, a avut ca obiect o rectificare de buget. Administratia locala a considerat oportun sa se ocupe de continuarea unor lucrari ai caror beneficiari sunt cetatenii orasului. Fiindca bugetul primariei este angajat pentru tot anul, conducerea institutiei cauta solutii pentru realizarea obiectivelor pe care le are de realizat.

Se cauta solutii pentru rezolvarea sesizarilor

In ceea ce priveste chestiunea semnalata de consilierii Adrian Vlad si Nicolae Matei, cu privire la un teren din localitate pentru care, de-a lungul anilor, au fost emise mai multe titluri de proprietate, Calapod a declarat ca situatia va fi rezolvata pe caile prevazute de lege. Primaria, prin serviciul specializat, a verificat terenurile din localitate, dar Calapod sustine ca, de fapt, nu se doreste rezolvarea situatiei terenului. Pentru a rezolva situatia preluata de la fosta conducere a administratiei locale, primarul a dispus amendarea celor care au ocupat abuziv anumite suprafete si scoaterea la licitatie a terenului pentru care nu exista acte legale.Si pentru ca tot a venit vorba despre respectarea legalitatii, primaria va recupera sumele pentru depasirea plafonului convorbirilor telefonice pentru telefoanele mobile ce au fost folosite de fosta conducere a Primariei Navodari. Tudorel Calapod a declarat ca, in evidentele institutiei, fostul primar figureaza cu o depasire de peste 400.000 de lei, iar Nicolae Matei, actual consilier si fost viceprimar, are de plata peste 12 milioane de lei. In ceea ce priveste acuzatiile cu privire la promptitudinea cu care anumiti angajati ai primariei au raspuns la solicitarile unor consilieri, primarul a raspuns ca modul evaziv in care acestea au fost formulate nu a permis functionarilor sa actioneze dupa cum si-au dorit alesii locali.

Nimeni nu e de neinlocuit

Contrar practicilor reprezentantilor altor partide care, cand vine vorba despre demisionari sau membri care au trecut in alte formatiuni, ii infiereaza pe dezertori, Tudorel Calapod a declarat despre fostul vicepresedinte al PD Navodari, Adrian Vlad, ca ar fi putut fi anuntat de Vlad cu o zi inainte ca acesta sa-si prezinte demisia, cand s-au intalnit pentru a discuta despre activitatea comisiilor Consiliului Local. Calapod a apreciat munca si efortul pe care fostul vicepresedinte le-a depus in campanie, spunand ca acest episod nu-l va impiedica sa colaboreze bine atat cu Adrian Vlad, consilier care nu mai are culoarea nici unui partid, cat si cu ceilalti alesi locali, indiferent de formatiunea politica din care fac parte. "Voi fi pregatit sa raspund oricarei acuzatii", a declarat primarul localitatii Navodari, care este constient de faptul ca atacurile pot veni si din alte zone. In opinia liderului PD Navodari, nu vor exista probleme cu privire la desemnarea unui vicepresedinte la organizatia locala, in conditiile in care exista oameni competenti care pot prelua responsabilitatile ce revin detinatorului acestei functii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii