Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, vrea ca modernizarea submarinului „Delfinul“ să înceapă în mandatul său

ro

16 Aug, 2014 00:00 3805 Marime text
Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, prezent, ieri, la Constanţa, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Marinei, a făcut o serie de declaraţii pe tema bugetului ministerului pe care îl conduce şi a proiectelor pe care, spune el, le are în vedere. „Am precizat în discursul meu faptul că am majorat bugetul pentru Ministerul Apărării Naţionale şi, chiar în acest an, odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a fost de acord să aloce o sumă în plus Ministerului Apărării Naţionale tocmai pentru continuarea programului de modernizare şi înzestrare a Armatei Române şi în special a Forţelor Navale“, a explicat ministrul.

În sensul acesta, Mircea Duşa a menţionat: „În 2014, începe derularea unor programe de modernizare a fregatelor, însemnând modernizarea sistemelor electronice de luptă, dotarea cu muniţie şi armament de ultimă generaţie şi, sigur, e un crez al meu, nu ştiu cât va dura mandatul meu, sper să începem şi modernizarea submarinului (n.r. submarinul „Delfinul“)“. „Nu e vorba de doar înlocuirea bateriilor, sunt şi alte lucrări de modernizare care trebuie realizate, şi vizavi de războiul electronic, şi vizavi de protecţia acestei capabilităţi de luptă, având în vedere că trebuie să desfăşoare misiuni deosebite în condiţiile în care situaţia politico-militară din zonă s-a schimbat, şi cred că această capabilitate din dotarea forţelor navale trebuie pusă în funcţie şi sper să reuşesc acest lucru“, a ţinut să menţioneze ministrul Apărării.
„Delfinul“ este un submarin din clasa Kilo şi a executat, în perioada 1986 - 1995, cât a fost funcţional, 67 de misiuni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii