Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mihai Fifor, întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare

ro

03 Sep, 2018 13:50 1703 Marime text

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, împreună cu secretarul de stat  Mircea Dușa și cu șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, a avut luni, 3 septembrie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu directorul executiv al Agenţiei Europene de Dezvoltare (EDA), Jorge Domecq, aflat în vizită în România.
 
Subiectul principal al discuţiilor a fost dezvoltarea dialogului cu EDA în contextul eforturilor privind preluarea şi exercitarea de către țara noastră a mandatului la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

„Apreciem în mod deosebit faptul că vă aflaţi astăzi în România, într-o perioadă  atât de importantă pentru noi – pregătirea pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Este un rol care generează responsabilităţi suplimentare pentru ţara noastră, dar care oferă totodată oportunităţi de promovare la nivel european a unor priorităţi concrete în domeniile de acţiune ale EDA”, a spus ministrul Mihai Fifor.

 
De asemenea, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei referitoare la rezultatele recentei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările membre ale UE, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles, şi pe principalele paliere de interes - Cooperarea structurată permanentă (PESCO), Revizuirea coordonată anuală a apărării (CARD), Planul de dezvoltare a capabilităţilor militare (CDP), cercetarea în domeniul apărării şi eforturile Comisiei de sprijinire financiară a proceselor de dezvoltare a capabilităţilor.
 
Pe agenda convorbirilor au figurat şi subiecte legate de Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP) şi Fondul european de apărare (EDF), mobilitatea militară, relaţiile NATO-UE, dar şi despre priorităţile României pe durata Preşedinţiei Consiliului UE în domeniul politicii de securitate şi apărare comună (PSAC), precum şi activităţile ce vor fi organizate în cooperare cu EDA în acest context.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii