Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, candideaza pe listele PSD de la Senat

ro

20 Aug, 2004 00:00 744 Marime text

Conducerea centrala a PSD a incurcat socoteala

Surse din cadrul PSD sustin ca prezenta unui ministru pe liste este deja suficienta, dar au admis ca este posibil ca de la centru sa mai fie trimis cineva pe liste * In ceea ce-i priveste pe unii candidati de la Camera Deputatilor, aceleasi surse par sa confirme ca anumite persoane din conducerea filialei au decis deja inaintea calculatorului cine trebuie sa ocupe locurile eligibile si cine trebuie sa cada * Favoritii cursei pentru Camera Deputatilor, care in acelasi timp se bucura si de sprijin real de la Bucuresti, sunt la acest moment Liana Naum, Alexandru Mazare si Corneliu Dida * Ca o informatie de ultima ora, surse din cadrul PSD sustin ca senatorul PSD Viorel Pana a sosit miercuri seara la sediul partidului cu intentia de a se inscrie in cursa pentru Parlament, insa a renuntat la depunerea dosarului dupa unele discutii cu cativa membri de partid * Patru candidati pentru lista de senatori si 18 pentru deputati si-au depus dosarul pentru alegerile preliminare interne la Organizatia judeteana PSD Constanta * Corina Cretu ar urma sa candideze pe listele de la Constanta pentru Camera Deputatilor, iar inscrierea ei pe liste va fi decisa de Biroul de Coordonare National * Consilierul prezidential nu are nevoie de cele 1000 de semnaturi pentru depunerea candidaturii pentru ca statutul partidului spune ca 10% din candidaturi sunt la dispozitia centrului

Miercuri seara, pana la expirarea termenului limita de depunere a dosarelor pentru alegerile preliminare in vederea nominalizarii viitorilor candidati ai PSD, pentru cele doua Camere ale Parlamentului au fost inregistrate in total 22 de candidaturi (patru la Senat si 18 la Camera Deputatilor), fata de baremul minim impus de 28 de solicitanti, prevazut de regulamentul intern. Purtatorul de cuvant al Organizatiei judetene a PSD, Aurelian Arghir, a declarat ca in mod automat cele sase locuri vacante vor fi completate din oficiu cu nume ale membrilor Delegatiei Permanente, astfel ca pe data de 21 august, o data cu declansarea procedurilor oficiale pentru alegerea viitorilor candidati, vor intra in cursa exact 28 de membri. Conform ordinii inscrierii pentru Senatul Romaniei, si-au declarat intentia de a candida pe lista de la Constanta soprana Florenta Marinescu, liderul sindical de la Regia de Transport local, Temur Ibraim, si omul de afaceri Claudiu Tusac. La Camera Deputatilor s-au inscris consilierul local Alexandru Mazare, consilierul judetean Eduard Martin, directorul unui cotidian local, Sorin Lucian Ionescu, deputatul Tudor Balta, presedintele organizatiei municipale Constanta, Gelu Dae, omul de afaceri Ion Dumitrache, consilierii municipali Lucian Balut si Corneliu Dida, deputatii Stefan Giuglea, Marian Motoc si Liana Naum, liderul sindical Petre Tancau, profesorul Paul Bocanete, dar si membri de partid precum Petre Chirobocea, Dragon Ioana, Ion Turlacu, Cornelia Beres si Ion Badescu. Delegatia Permanenta urmeaza sa verifice si sa valideze conformitatea dosarelor candidatilor de mai sus.

Surpriza Diaconescu la Senat

Metoda alegerilor preliminare pentru desemnarea candidatilor PSD la alegerile generale din toamna este, pe cat de noua, pe atat de controversata, chiar in interiorul partidului. Cu doar 30 de minute inainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, la sediul filialei locale a PSD si-a facut aparitia o persoana care a spus ca indeplineste oficiile de curierat pentru candidatul Cristian Diaconescu, ministrul Justitiei. Purtatorul de cuvant al PSD Constanta, Aurelian Arghir, spune ca ministrul avea chiar putin peste o mie de semnaturi adunate, desi nu mai era nevoie de ele. Asta pentru ca numarul candidatilor inscrisi pentru alegerile preliminare este mai mic decat dublul mandatelor de parlamentari pentru judetul Constanta: patru senatori si zece deputati. Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, candideaza pe listele PSD de la Senat, fapt care l-a obligat pe Corneliu Dida sa se inscrie in cursa pentru Camera Deputatilor, desi inca de la preluarea filialei de catre echipa Mazare s-a stiut ca mentorul sau, Dida, va merge la Senat pe prima pozitie. Se pare ca ministrul Justitiei s-a hotarat in ultimul moment asupra circumscriptiei in care candideaza, avand in vedere faptul ca saptamana trecuta, din discutiile existente la nivelul conducerii centrale a PSD, Diaconescu trebuia sa candideze pe listele de la Galati. Se aude ca ministrul chiar s-ar fi si inscris in organizatia de la Dunare, iar apoi a schimbat strategia, preferand Constanta. Nici lista deputatilor se pare ca nu va scapa de cutremure inerente. Surse din cadrul PSD sustin ca si consilierul prezidential Corina Cretu ar putea sa candideze pe un loc la Camera Deputatilor, fiind impusa de centru. Surse din cadrul PSD sustin ca prezenta unui ministru pe liste este deja suficienta, dar au admis in acelasi timp ca este posibil ca centrul sa doreasca sa fie bine reprezentat in organizatia de pe litoral si sa mai trimita o candidatura. In ceea ce-i priveste pe unii candidati de la Camera Deputatilor, aceleasi surse par sa confirme ca anumite persoane din conducerea filialei au decis deja inaintea calculatorului cine trebuie sa ocupe locurile eligibile si cine trebuie sa pice sub linie. Este si cazul unor actuali parlamentari, care de altfel au intampinat dificultati de comunicare cu actuala conducere. Favoritii cursei pentru Camera Deputatilor care, in acelasi timp, se bucura si de sprijin real de la Bucuresti sunt, la acest moment, Liana Naum, Alexandru Mazare si Corneliu Dida. Ca o informatie de ultima ora, surse din cadrul PSD sustin ca senatorul PSD Viorel Pana a sosit miercuri seara la sediul partidului cu intentia de a se inscrie in cursa pentru Parlament, insa a renuntat la depunerea dosarului dupa unele discutii cu cativa membri de partid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii