Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei „In doi ani putem avea doua benzi in plus si o zona de promenada ... (galerie foto)

ro

16 Apr, 2009 03:04 1916 Marime text

dscf4226.jpgMatei: „În doi ani putem avea două benzi în plus şi o zonă de promenadă peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari"

Consiliul Local (CL) Năvodari s-a întrunit, ieri, într-o şedinţă ordinară. Principalele discuţii au făcut referire la rectificarea bugetară, la viitoarea destinaţie a căminului nr.1 a Grupului Şcolar „Lazăr Edeleanu" şi la transformările pe care le v-a suferii podul de peste Canalul Poarta - Albă - Midia.

Cu toate că nu au fost prezenţi toţi consilierii în funcţiei, rectificarea bugetară a fost votată cu majoritate de voturi. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat că „suntem printre primele administraţii locale care am adoptat bugetul şi, iată, realizăm o rectificare cu privire la existenţa unor fonduri pe care urmează să le direcţionăm către sectorul social". Mărul discordiei pentru consilierii năvodăreni a fost proiectul cu privire la stabilirea statutului de locuinţe sociale pentru camerele căminului nr.1 al Grupului Şcolar „Lazăr Edeleanu". Matei a precizat că atât căminele, cât şi cantina vor face parte din domeniul public şi vor fi administrate de CL. Primarul a adăugat că se doreşte ca cei cazaţi acolo să aibă un contract de închiriere pentru a îşi putea plăti individual utilităţile, iar cantina ar putea avea tot o destinaţie socială. Principala nemulţumire a consilierilor Partidului Democrat Liberal (PD-L) se referă la necesitatea unui aviz al Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) cu privire la destinaţia pe care o vor avea aceste cămine. Consilierul PD-L, Tudorel Calapod, a declarat că nu are nimic împotriva transformării căminelor în locuinţe sociale, dar e necesar avizul în concordanţă cu proiectul de hotărâre al MEC. De asemenea, a fost stabilit  cuantumul chiriei în funcţie de veniturile chiriaşului. Astfel, cei care se vor încadra în criteriile stabilite de CL vor plăti 10% din venitul net lunar pentru chirie. Cei care nu au venituri şi nici capacitatea de a munci vor fi suvenţionaţi de stat din bugetul local. Consilierii PD-L au părăsit sală în momentul discuţiei cu privire la reabilitarea acestor cămine. Consilierul Stere Sponte a declarat că se abţine cu privire la acest proiect şi nu a venit ca viceprimarul „să facă băşcălie şi să numere votul său ca fiind pentru". În urma acestei situaţii consilierii PD-L s-au retras. Matei a precizat că aceştia nu sunt interesaţi de problemele oraşului, iar Calapod a venit mai târziu şi a plecat mai devreme decât toţi ceilalţi consilieri. Edilul a adăugat că cei care au părăsit sala nu vor mai primi indemnizaţia şi pe viitor se vor lua măsuri disciplinare putându-se ajunge şi la interzicerea participării la întrunirile CL.

Podul peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari suferă transformări

Unul dintre proiectele discutate în cadrul şedinţei CL Năvodari a fost cel cu privire la aprobarea unor tarife de utilizare a podul peste Canalul Poarta - Albă - Midia Năvodari prin amplasarea de conducte. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a declarat că podul se află în administraţia şi proprietatea localităţii. Acesta a adăugat că intenţionează ca podul rutier să fie lăţit cu încă două benzi, iar conductele aflate acum la suprafaţă vor fi trecute pe sub partea tehnică a podului dând astfel posibilitatea amenajării şi unei zone de promenadă. Matei a precizat că lucrările ar putea să dureze aproximativ doi ani. De asemenea, dacă cei de la RAJA şi Congaz care au conducte acolo vor plăti tariful de utilizare a podului cu 80% mai puţin. Consilierul PD-L, Stere Sponte, a declarat că pentru un asemenea proiect ar trebui făcut un studiu de fezebilitate şi dacă agenţii economici care au conductele în zonă vor dori să realizeze lucrarea pe banii lor. Edilul a precizat că îşi asumă responsabilitatea unor eventuale procese intentate de agenţii economici, dar problema podului trebuie rezolvată pentru lărgirea şoselei şi descongestionarea circulaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii