Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea, reclamata de consilieri la Parchet

ro

16 Mar, 2010 03:32 2228 Marime text
cap_1.jpgAleşii locali o acuză, printre altele, pe primăriţa din Cernavodă de faptul că nu organizează licitaţii publice şi de presiuni şi ameninţări asupra membrilor Consiliului Local

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a ajuns din nou în atenţia procurorilor, după ce o parte dintre consilierii locali i-au făcut plângere la Parchet, sesizând o serie de nereguli în activitatea edilului.

Aceeaşi plângere a fost depusă şi la Prefectura Constanţa, întrucât conţine şi sesizări privind încălcarea Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală. Printre acuzaţiile mai grave aduse primăriţei se numără faptul că nu organizează licitaţii şi că semnează contracte de achiziţii pentru lucrări de construcţii de interes public fără avizul sau aprobarea Consiliului Local. Primarul mai este acuzat şi de faptul că ar fi interzis transmisia în direct a şedinţelor de Consiliu la postul TV local, aşa cum se obişnuia până nu demult. De asemenea, Mariana Mircea este acuzată de gestionarea incorectă şi nelegală a fondurilor bugetului local, dar şi de faptul că face ameninţări şi exercită presiuni asupra unor membri ai Consiliului Local „pentru aprobarea unor proiecte care au caracter îndoielnic".

Primarului i se reproşează şi lipsa de transparenţă

Şefa administraţiei locale din Cernavodă mai este acuzată şi de încălcarea prevederilor Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, prin faptul că nu convoacă în termen Consiliul Local şi nu pune la dispoziţia consilierilor proiectele înscrise pe ordinea de zi a şedinţelor ordinare şi extraordinare. Aleşii locali îi mai reproşează primarului că nu aduce la cunoştinţa locuitorilor, prin mass-media sau orice alt mijloc, ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local şi nici nu afişează la sediul primăriei sau pe pagina de internet a primăriei copii după procesul verbal al şedinţelor.

mariana_mircea_primar_cernavoda.jpgConsilierii nu vor avocaţi pe bani publici

De asemenea, consilierii locali o acuză pe Mariana Mircea de faptul că nu a întocmit rapoarte şi informări cu privire la activitatea organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică, de netrimiterea în termen a autorizaţiilor solicitate de către persoanele fizice şi juridice, dar şi de faptul că nu a prezentat un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului. Primarului din Cernavodă i se mai reproşează că demite şi angajează personal pe criterii politice, dar şi că fabrică dosare, intentând procese „locuitorilor care nu sunt pe placul dânsei", procese pentru care angajează avocaţi pe bani publici „cu toate că are angajaţi consilieri juridici".

„Deşi doamna primar cunoaşte că, în conformitate cu art. 51, alin. (5) Legea 215/2001 rep. «pentru participarea la şedinţele Consiliului Local şi ale Comisiilor de specialitate consilierul local primeşte o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii», a dat ordin să nu se plătească indemnizaţia consilierilor din motive fără temei legal, pe luna decembrie 2009 şi ianuarie 2010", mai susţin consilierii în plângerea lor.

Mariana Mircea: „Prea multă democraţie strică"

Plângerea este semnată de nouă consilieri locali din Cernavodă: Dumitru Chivu (PSD), Ionel Soare (PD-L), Liviu Negoiţă (PD-L), Marilena Nicola (PD-L), Stănică Stoian (PD-L), Gheorghe Hânsă (PNL), Gheorghe Hemeş (PNL) şi Alexandru Toth (PNL) şi viceprimarul Florian Hristea (PD-L).

Contactată telefonic, primarul Mariana Mircea ne-a declarat că nu înţelege atitudinea consilierilor, întrucât din contră, ea i-a ţinut la curent cu tot ce s-a realizat până acum în oraş. „Prea multă democraţie strică, din câte văd", a concluzionat Mariana Mircea. Primarul oraşului Cernavodă a afirmat şi că va comanda un audit intern şi că va face publice rezultatele ca să nu mai existe nemulţumiri.

Menţionăm că plângerea consilierilor a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii