Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep negocierile pentru anticipate. Acestea ar putea fi organizate odată cu localele

ro

07 Jan, 2020 00:00 2368 Marime text

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat că partidul a decis să înceapă discuţii cu partidele parlamentare pentru a găsi soluţii ca să declanşeze alegerile anticipate. Anticipatele nu pot fi organizate mai repede de 4 luni de la momentul demiterii Guvernului. PNL a decis şi constituirea unei comisii conduse chiar de Ludovic Orban, care să poarte negocieri pentru declanşarea alegerilor anticipate.


Procedural, pentru a se ajunge la anticipate, actualul guvern trebuie demis, iar Parlamentul ar trebui să respingă două propuneri succesive de premier. Întrebat dacă este dispus să îşi dea demisia pentru a se ajunge la anticipate, Orban a evitat un răspuns direct. Ludovic Orban a precizat că dacă va reuşi să strângă o majoritate în favoarea anticipatelor, acestea ar putea fi organizate în aceeaşi zi cu alegerile locale.


„Trebuie să ai un număr semnificativ de parlamentari care să fie aproape de 50% care să îţi confere garanţia că nu vor vota învestirea a două guverne succesive. Ne putem trezi că vor vota învestirea celui de-al doilea guvern.
În mod normal, alegerile locale pot fi organizate între 24 mai şi 14 iunie. În mod evident, în cazul în care s-ar organiza în 14 iunie, s-ar putea derula calendarul pentru anticipate până atunci. Ar fi posibil să fie organizate odată cu alegerile locale”, a mai declarat Ludovic Orban.


Orban a spus că liberalii au înfiinţat o comisie, din care şi el face parte, pentru a negocia cu celelalte partide. Întrebat dacă e dispus să demisioneze din funcţia de premier pentru a forţa anticipatele, Ludovic Orban a spus că ia în calcul orice posibilitate. El a refuzat să dea un orizont de timp pentru eventuala declanşare a alegerilor anticipate, dar a spus că o posibilitate ar fi data de 14 iunie, doar dacă vor fi îndeplinite toate condiţiile necesare. El a avertizat însă că PSD şi PRO România nu vor anticipate, ceea ce va face foarte dificilă declanşarea procesului. Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei conducerii PNL.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii