Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2017 a depus mai multe amendamente Deputatul Cristina Dumitrache (PSD) anunţă că nu va vota legea vaccinării obligatorii!

ro

04 Mar, 2020 00:00 2178 Marime text

Legea vaccinării a fost adoptata de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor. Deputatul PSD de Constanţa Cristina Dumitrache le mulţumeşte colegilor care au susţinut o parte din amendamentele pe care le-a depus pentru a avea o formă mai puţin draconică a legii vaccinării.


„Din păcate, obligativitatea vaccinării adulţilor şi copiilor va deveni realitate în România. Sunt pro-informare, pro libertatea de a alege vaccinarea, însă fără metode de coerciţie. În comisia de sănătate s-a votat un raport favorabil pentru lege. Însă plenul este suveran. Nu voi vota legea vaccinării obligatorii. Obligativitatea vaccinării ţine de politică. Utilitatea vaccinării ţine de ştiinţă. Promovarea vaccinării este necesară. Metoda de promovare este informarea”, susţine deputatul PSD de Constanţa Cristina Dumitrache.


În 2017, deputatul a depus o serie de amendamente la proiectul Legii vaccinării şi a militat ca normativul 216/2017 privind vaccinarea persoanelor din România să reglementeze cadrul legal pentru activitatea de vaccinare, dar nu şi pentru obligativitatea sa ori transformarea într-un instrument de abuz împotriva părinţilor.

La acel moment, parlamentarul a afirmat că românii sunt printre puţinii sau chiar singurii care vaccinează copiii imediat după naştere, în timp ce în alte ţări din Uniunea Europeană vaccinarea intervine după trei luni de la naştere.
Alarmată de numărul mare de sesizări pe tema vaccinării, Cristina Dumitrache a explicat că a studiat extrem de serios proiectul de lege, care în Senat a trecut ca prin brânză, şi a realizat că acesta conţine enormităţi ce pot aduce prejudicii grave părinţilor sau tutorilor, dar şi adulţilor care refuză vaccinare.
 
În acest sens, deputatul constănţean a depus o serie de amendamente la proiectul Legii 216/2017 privind vaccinarea persoanelor din România, amendamente susţinute şi de alţi 95 de colegi social-democraţi, dar şi de la 60 de medici de familie şi asistente care nu susţin vaccinarea obligatorie.

Unul dintre amendamentele depuse de parlamentarul PSD urmărea eliminarea literei l) din articolul 40, cu privire la definiţia neglijării medicale, refuzul vaccinării şi sesizarea DGASPC în cazul copiilor nevaccinaţi. Dumitrache afirmă că decăderea din drepturi a părinţilor este o măsură exagerată atunci când vorbim de un tratament medical cu rol de prevenţie.

Un alt amendament viza eliminarea literei q) de la articolul 3, prin care, în forma actuală, părinţii care refuză vaccinarea ar putea fi hărţuiţi şi, în final, amendaţi cu până la 10.000 de lei de Comisia Judeţeană de Vaccinare, pentru refuzul repetat de a-şi vaccina copiii.

Deputatul nu a fost de acord nici cu o altă prevedere din proiectul de lege, prin care cadrelor medicale li se interzice să-şi exprime păreri contra unui vaccin şi să furnizeze vreo informaţie pro un anume vaccin. Prin amendamentul depus, Dumitrache voia ca medicii, asistenţii şi farmaciştii să ofere toate informaţiile necesare pentru ca pacienţii să facă alegerea pro-vaccinare în cunoştinţă de cauză.
 

Citeşte şi:

Întâlnire pe tema vaccinării Cristina Dumitrache (PSD) - „Părintele are dreptul şi datoria să ia cea mai bună decizie pentru copilul său!“

Dezbatere publică pe tema vaccinării, la Constanţa. Participanţii nu îşi doresc ca imunizarea să devină obligatorie!

Amendamente la proiectul Legii vaccinării Deputatul Cristina Dumitrache (PSD) vrea să-i „salveze“ pe părinţi de la abuzuri, hărţuire sau caracterul penal al normativului!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii