Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea vaccinării persoanelor din România, din nou în atenţia parlamentarilor. Ce amenzi riscă părinţii (document)

ro

04 Mar, 2020 00:00 1719 Marime text

Odată cu haosul creat din cauza infecţiei cu coronavirus, proiectul Legii vaccinării a revenit în prim-plan. Proiectul stă pe masa deputaţilor, fără să se mai fi întâmplat nimic din noiembrie 2018. Acum, discuţiile au fost redeschise la Camera Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat de Senat la data de 23 octombrie 2017, Camera Deputaţilor fiind for decizional.


Conform proiectului, copiii care intră în microcomunităţi - grădiniţă, şcoală etc. vor fi obligaţi să aibă vaccinurile la zi, părinţii riscând amenzi drastice, de până la 10.000 de lei. În acelaşi timp, copiii nevaccinaţi nu vor putea fi înscrişi în colectivităţi decât dacă fac ulterior, conform unui calendar precis, vaccinările obligatorii.


Părinţii care refuză vaccinarea vor putea fi sancţionaţi de mai multe ori, până ce vor fi de acord cu vaccinarea. Amenzile nu se vor aplica la prima abatere, ci de la a doua. Opt categorii de vaccinuri vor trebui făcute de copiii ce vor fi înscrişi într-o unitate de învăţământ. Este vorba de cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului şi hepatitei B.


Senatorii şi-au dat acordul şi pentru o prevedere conform căreia, atunci când vaccinarea salariaţilor e impusă de circumstanţele de la serviciu, angajatorul va suporta costurile pentru vaccinuri şi administrarea lor. În caz contrar, firmele vor putea fi amendate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii