Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:05 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ministrul Sănătății despre campania de vaccinare antirujeolă. Ce prevede viitoarea lege a vaccinării

ro

28 Jul, 2017 22:55 886 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a dat asigurări că se va implica personal în derularea campaniei de vaccinare a copiilor împotriva rujeolei, informează Agerpres.ro
 
Prezent vineri la Cluj, ministrul a dat câteva detalii din planul de măsuri gândit pentru depăşirea situaţiei care există în prezent, când 180.000 de copii nu sunt vaccinaţi, iar de la începutul anului s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de rujeolă.
 

'Mă voi implica personal şi prin reprezentantul meu aici, directorul Direcţiei de Sănătate Publică şi colegii parlamentari vom urmări ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm susţinut, să se respecte toate graficele. Nu doresc nicio întârziere a acestui proiect şi vreau să vă asigur că din cauza finanţării nu vor exista întârzieri. Începând de astăzi, am făcut apel la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ca toate farmaciile din ţară să afişeze mesaje pro vaccinare pentru rujeolă. În acelaşi timp, fiecare director de direcţie de sănătate public îşi face propria strategie. Voi avea săptămâna viitoare o videoconferinţă cu aceştia pentru a afla care sunt paşii pe care i-au făcut şi dacă mai este nevoie să facem noi ceva din punct de vedere al ministerului', a spus ministrul.

 
Acesta a anunţat, de asemenea, că viitoarea Lege a sănătăţii va include anumite prevederi pentru situaţiile în care părinţii vor să refuze vaccinarea copiilor.
 

'La momentul de faţă nu există nicio prevedere legală care să le interzică acest lucru sau care să le inducă o obligaţie. În noua lege a sănătăţii există obligaţii exprese şi există prevăzut faptul că părintele care semnează că nu îşi vaccinează copilul îşi asumă toată responsabilitatea', a spus Florian Bodog

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii