Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 18 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire pe tema vaccinării Cristina Dumitrache (PSD) - „Părintele are dreptul şi datoria să ia cea mai bună decizie pentru copilul său!“

ro

03 Nov, 2018 00:00 572 Marime text
Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, Institutul de cercetare în domeniul imunizării din Washington (The Sabin Vaccine Institute) şi UNICEF România au organizat la Parlament o întâlnire pe tema imunizării.
 
Sabin Institute a prezentat o analiză a cadrului legislativ din 53 de ţări europene, cu măsuri de succes implementate în diferite ţări, dar şi dificultăţi întâmpinate, astfel încât imunizarea trebuie să fie o prioritate pentru România, astfel încât tragedii ca moartea din cauza rujeolei a celor 59 de copii să nu se mai întâmple.
UNICEF colaborează cu Ministerul Sănătăţii, autorităţile centrale şi judeţene pentru a identifica şi a implementa cele mai bune soluţii, astfel încât toţi copiii din România să fie protejaţi împotriva bolilor ce le pun viaţa în pericol.
 
La întâlnire a fost prezent şi deputatul PSD de Constanţa Cristina Dumitrache. „Am participat cu mare interes la întâlnirea Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor cu reprezentanţii UNICEF şi Sabin Vaccine Institute. Această întâlnire a avut ca tema imunizarea şi a fost o bună oportunitate pentru a discuta problemele reale care au dus la scăderea ratei de vaccinare în România şi ce poate face statul pentru a promova imunizarea.
Ţin să le mulţumesc pe această cale celor de la Sabine Vaccine Institute pentru efortul şi resursele consumate pentru efectuarea unui studiu referitor la cadrul legislativ privind vaccinarea în 53 de ţări. Acest amplu studiu a ajuns la aceeaşi concluzie cu cea a unui alt studiu (Eurosurveillance) efectuat la nivel european: obligativitatea sau simpla recomandare nu afectează în mod substanţial rata de vaccinare. În fapt, cea mai mare rată a vaccinării în Europa o găsim în Finlanda unde vaccinarea este recomandată şi nu obligatorie.
Această concluzie, alături de multe alte argumente, a stat la baza amendamentelor depuse în 2017 de mine şi de colegii mei la legea vaccinării.
 
Astfel, susţin şi astăzi că informarea corectă, transparentă în comunicare şi obligaţia statului de a asigura accesul la vaccinuri de calitate şi în cantitate suficientă sunt elementele esenţiale care stau la baza creşterii ratei de vaccinare. Părintele, cu toate aceste resurse la dispoziţie, are dreptul şi datoria să ia cea mai buna decizie pentru copilul său”, susţine Dumitrache într-un punct de vedere exprimat după această întâlnire.
 
Sursa foto: Facebook
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii