Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Constantinescu lansează în dezbatere publică proiectul „Produse românești”, pentru susținerea producătorilor autohtoni (document)

ro

02 Apr, 2020 00:00 3011 Marime text

Fostul președinte al Autorității Naționale a Protecției Consumatorilor și cms. șef adjunct al CJP Constanța, Horia Constantinescu, lansează în dezbatere publică un proiect pentru susținerea producătorilor români, și anume proiectul „Produse românești”, ce poate fi consultat în secțiunea „Documente”.


Având în vedere restricțiile europene de a emite acte normative de impunere a prezenței la raft cu prioritate a produselor românești, acest proiect, care poate îmbrăca forma unui proiect legislativ poate obliga structurile de stat să achiziționeze numai bunuri de producție internă, realizate exclusiv din materii prime românești, fără a vătăma relațiile cu Europa, justificat inclusiv de intenția relansării economiei românești.

Ținând cont că situația nou creată de contaminare a omenirii cu COVID-19 și faptul că este un moment în care pare că fiecare țară trebuie să se gândească la economia proprie și la încurajarea producătorilor autohtoni, pentru a-și putea susține economia, este necesară implementarea urgentă a unui proiect de țară – este de părere Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că în vederea implementării proiectului, se va solicita Institutului Național de Statistică o serie de informații esențiale, cum ar fi: cantități de bunuri rezultate la producătorii locali, consumul acestor categorii la nivel național, prețurile pentru fiecare bun în parte, așa cum a fost deja plătit, în funcție de perioadă sau consumurile produselor pentru fiecare dintre categorii.
„Am luptat și lupt pentru relansarea produselor românești și nu au fost puține acțiunile mele în această direcție. Am verificat zeci de unități de învățământ, ce asigură masa copiilor sau cantine ale spitalelor. Am interacționat cu mulți dintre producătorii români și asociații ale acestora și am putut să trag multe concluzii, concretizate în proiectul atașat. România are o șansă prin Dvs, cu sprijinul legislativului și cu o mobilizare generală. Vă rog, să parcurgeți materialul și să îmi transmiteți punctul dvs. de vedere”, este mesajul transmis de Horia Constantinescu, producătorilor implicați în producția autohtonă.

Vă reamintim că Horia Constantinescu și-a lansat, pe 6 martie, candidatura ca independent la funcția de primar al municipiului Constanța, sub sloganul “eTrezirea”, după ce în februarie a demisionat din PSD, solicitând și suspendarea, în timpul campaniei electorale, din funcția deținută la CJPC Constanța. Săptămâna trecută, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Horia Constantinescu, suspendat din funcție, la cerere, pe perioada campaniei electorale pentru că și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria Constanța a solicitat încetarea suspendării, în actuala situație de răspândire a infectării cu coronavirus fiind nevoie de comisari care să efectueze acțiuni de control.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii