Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Tufeanu, manager de nota zece la Directia Judeteana de Film

ro

01 Feb, 2010 04:07 2860 Marime text
cap2_gab.jpgAutorităţile judeţene au publicat în urmă cu câteva zile rezultatele concursului pentru ocuparea postului de manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmului care a avut loc pe 21 ianuarie. Acestea l-au prezentat câştigător pe cel care era nominalizat pentru ocuparea scaunului de manager, Gabriel Tufeanu.

Potrivit unei informări postate la sfârşitul săptămânii trecute pe site-ul CJC-ului şi semnată de Cristian Zgabercea, Gabriel Tufeanu a primit nota zece în urma promovării celor două probe de concurs - cea scrisă dar şi interviului unde şi-a expus planul de management pe care îl va pune în aplicare pentru ca direcţia pe care o va conduce să devină funcţională. Concursul s-a desfăşurat în baza dispoziţiei nr. 452 din 22.12.2009 a Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi a Hotărârii de CJC nr. 320 din 2009. Aceasta din urmă dispune la art.1 aliniatul 4 că „se aprobă numirea lui Gabriel Tufeanu în funcţia de manager al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, până la ocuparea postului prin concurs". Astfel, Tufeanu a fost singurul care şi-a depus dosarul pentru ocuparea funcţiei publice.

Câştigătorul şefiei cinematografelor din judeţul de la malul mării este vicepreşedintele tinerilor social-democraţi şi membru al Fundaţiei pentru Promovarea Idealurilor Europene. După cum scriam în paginile cotidianului nostru în urmă cu aproape un an, că numele său a apărut pentru prima dată într-un scandal comentat într-un articol publicat pe 5 iunie 2007, în cotidianul Gardianul, în care se preciza faptul că Tufeanu a cumpărat teren în pădurea Băneasa, de la o anume familie Cuturela. Pe parcelele vândute unora precum Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Nicuşor Constantinescu sau Varujan Vosganian, s-au construit numeroase vile. Despre Gabriel Tufeanu se mai ştie că este directorul Gemeeni Film şi asociat în şase firme: SC Rogat Prodserv SRL (împreună cu mama sa, Rodica Maria), SC Mediator Group, cu sediul în Constanţa (împreună cu Adrian Cătălin Dumitrescu), SC Gemeeni Group SRL, SC Gemeeni Film SRL (împreună cu tatăl, Ştefan), SC Advadelt SRL (împreună cu Marius Puşcaşi) şi SC Industrial Development Group SRL. Primul nume care ne atrage atenţia dintre asociaţii lui Tufeanu este cel al lui Marius Puşcaşi. Administrator al Complexului Flora, printre patronii căruia îi găsim şi pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, Puşcaşi este şi „coleg" de inculpare cu primarul, în dosarul terenurilor retrocedate. De asemenea, Puşcaşi a fost asociatul vicepreşedintelui CJC, Cristian Darie, la căsuţa Teleorman, din Satul de Vacanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii