Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editia 2004 a Festivalului Callatis Mangalia va debuta sambata

ro

04 Aug, 2004 00:00 1267 Marime text

Pledoarie pentru frumusetea romaneasca de pretutindeni

In acest an, evenimentul se va desfasura in perioada 7-15 august * Organizatorii spera o participare de aproximativ 75.000 de persoane * La manifestari sunt asteptati premierul Adrian Nastase, ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, si ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana * Pentru organizarea festivalului, Primaria Mangalia a alocat patru miliarde de lei * "Seara romanilor de pretutindeni", "Miss Diaspora" sau "Callatis la masculin" sunt doar cateva dintre manifestarile care se vor desfasura pe parcursul celor sapte zile ale evenimentului

Festivalul "Callatis" este unul dintre cele mai renumite evenimente care se desfasoara in ultimii ani in Mangalia, contribuind la succesul national si international al orasului de la malul marii. Inca de la prima editie a festivalului, turistii aflati la mare s-au delectat cu o serie de spectacole extraordinare, puse in scena pe vaporul special amenajat in portul turistic Mangalia. Editia 2004 a Festivalului "Callatis" se va desfasura in perioada 7-15 august, adica mai devreme cu doua zile decat de obicei. In urma cu doua zile, directorul general al festivalului, primarul municipiului Mangalia, Zamfir Iorgus, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca organizatorii isi doresc ca la acest an festivalul sa atraga un numar mare de spectatori, sperand la o participare de aproximativ 75.000 de persoane.

Opt miliarde de lei pentru organizarea festivalului

Edilul orasului Mangalia a anuntat ca, pentru organizarea evenimentului, Primaria municipiului a cheltuit patru miliarde lei, alte patru miliarde de lei fiind alocate de sponsori si Guvernul Romaniei. "Festivalul Callatis se desfasoara sub inaltul patronaj al Guvernului Romaniei, care a alocat suma de doua miliarde de lei. De altfel, chiar in prima seara a festivalului, cand are loc intalnirea cu diaspora, sunt asteptati la Mangalia premierul Adrian Nastase, ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, si ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana", a precizat Zamfir Iorgus. Totodata, primarul Iorgus a subliniat ca "acest festival nu este doar un super-show ce se intinde pe parcursul a sapte seri magice. Este un prilej de a ne mandri ca frumusetea romaneasca straluceste pretutindeni in lume, fapt de care ne vom convinge si anul acesta, la cea de-a treia editie a Concursului Miss Diaspora".

Mangalia asteapta oaspeti din intreaga lume

Prezent la conferinta de presa, producatorul general al Festivalului "Callatis", regizorul Cornel Diaconu, a subliniat ca, pe parcursul celor sapte zile, la Mangalia vor fi prezenti oaspeti din 20 de tari, urmand ca festivalul sa fie transmis in direct la TVR2 si pe TVR International, iar pentru prima data se va extinde si dupa miezul noptii. La randul sau, coordonatorul festivalului, viceprimarul Paul Botas, a spus ca evenimentul va incepe sambata, 7 august, cu "Seara romanilor de pretutindeni", care va fi continuata si a doua zi. "Dupa succesul inregistrat in 2003, la editia inaugurala, "Seara romanilor de pretutindeni" va atrage in acest an la Mangalia 72 de reprezentanti ai comunitatilor romanesti si ai presei de limba romana din intreaga lume. Aici revin personalitati ale diasporei care au fost cucerite anul trecut de ospitalitatea locului si de ineditul intalnirilor", a precizat Paul Botas. In data de 9 august va fi organizat Concursul de frumusete "Miss Diaspora", pentru care se vor confrunta 17 tinere romance din 16 tari, printre care Australia, Macedonia, Canada, Moldova, Belgia, Spania, Olanda, Germania, Israel etc. Viceprimarul Botas a mentionat ca, pentru organizarea acestui concurs, Primaria Mangalia a luat din timp legatura cu comunitatile de romani din lume, iar in tarile respective au fost organizate concursuri serioase pentru desemnarea participantelor la festivalul de la Mangalia. Pe parcursul acestor seri vor concerta o serie de nume sonore ale muzicii romanesti, si anume: ASIA, Taxi, Spitalul de Urgenta, Holograf, Akcent, Nicolae Furdui Iancu, Parlament, Avantgarde, Loredana, Ro-Mania, Benone Sinulescu, Hora, Miki, Pepe, Fizz, Cream, Marius Moga, Simplu. Seara de vineri este dedicata barbatilor, fiind organizat evenimentul "Callatis la masculin", cand vor concerta Emanuel, Marcel Pavel, Ovidiu Komornik, Bosquito, Talisman, 3rei Sud-Est, Sistem, Ca$$a Loco. Nu in ultimul rand, festivalul va acorda un spatiu deosebit si lumii de basm a satului romanesc, intr-o imbinare armonioasa a traditiilor stramosesti cu spectacolul de scena. In acest context, marile vedete vor fi alaturi de tinerele vlastare ale cantecului si jocului popular intr-un dialog continuu al generatiilor. In ultima seara, 15 august, Festivalul "Callatis" va acorda premiile anuale "Steaua de Mare". Invitatul special al serii este Panjabi M.C., "cel mai bine vandut artist indian".Pe toata perioada festivalului, in timpul zilei vor avea loc diverse manifestari, printre care Targul de carte, aflat la a noua editie, care in perioada 1-31 august aduce pe plaja din Mangalia cei mai cunoscuti prozatori si poeti din tara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii