Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR Constanța Cristina Rizea vrea ca interimatele la instituțiile publice să fie limitat la un singur mandat provizoriu

ro

10 Dec, 2021 00:00 2758 Marime text
  • Deputatul constănțean al USR Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă care limitează interimatele la conducerea instituțiilor și companiilor publice, „în condițiile în care realitatea ultimilor ani a dovedit că acestea sunt folosite pentru a ține în funcții anumite persoane cu ocolirea procedurilor de concurs”
  • Nu puține sunt situațiile în care cei numiți răspund mai degrabă la comenzile de partid decât la nevoile de performanță ale instituției publice pe care o conduc
 

Deputatul constănțean al USR Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă care limitează interimatele la conducerea instituțiilor și companiilor publice, „în condițiile în care realitatea ultimilor ani a dovedit că acestea sunt folosite pentru a ține în funcții anumite persoane cu ocolirea procedurilor de concurs”.
 
„De 30 de ani, România suferă de sindromul «La instituția X îl punem pe Cutărescu că e de-al nostru». Fără ca acel Cutărescu să dovedească, în urma unui concurs, că e cel mai bun pentru postul respectiv.

Pur și simplu pentru că legea, în forma actuală permite acordarea și reînnoirea fără limită a mandatelor provizorii ale directorilor și ale administratorilor instituțiilor publice.

Aceste mandate provizorii se acordă de către președinți de Consilii Județene, primari, miniștri.

Adică de către oameni de partid.

Nu puține sunt situațiile în care cei numiți răspund mai degrabă la comenzile de partid decât la nevoile de performanță ale instituției publice pe care o conduc.

Am propus ca numirile să fie limitate, o persoană să nu poată avea mai mult de un mandat provizoriu.

Dacă tot este cel mai bun, sigur o poate dovedi câștigând concursul pentru acel post. În plus, se impune și obligativitatea ca anunțurile pentru funcțiile de conducere în instituțiile publice să fie făcute cunoscute unui public cât mai larg.

Avem foarte mulți oameni capabili în România, care stau deoparte pentru că nu au posibilitatea de a accede la aceste posturi vacante, din motive care nu țin de ei, printre care și acela că anunțurile sunt făcute în publicații cu audiență restrânsă”, susține deputatul Cristina Rizea în motivarea proiectului legislativ înregistrat la Camera Deputaților.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (II) (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii