Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a rămas cu ancheta? Mircea Angelescu, acuzat de Mazăre că ar fi cerut şpagă, a rămas consilier în Ministerul Culturii

ro

26 Nov, 2013 00:00 3183 Marime text
În primăvara acestui an, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, „tuna ” şi „fulgera” împotriva unui angajat al Ministerului Culturii, pe motiv că aceasta din urmă i-ar fi cerut şpagă pentru eliberarea avizelor necesare aprobării Planului de Urbanism Zonal al staţiunii Mamaia. Era vorba despre Mircea Angelescu, fost director al Direcţiei de Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii care, conform spuselor edilului şef, ar fi solicitat o presupusă şpagă de 60.000 de euro. Ce s-a întâmplat însă cu acest Angelescu?
 
Amintim că arheologul Mircea Angelescu infirma acuzaţiile aduse de Mazăre. „Nu este adevărat. Nu am solicitat nimănui (n.r. şpagă). Aprobarea PUZ-ului nu depinde de mine. Nu am pentru ce să solicit şpagă”, declara angajatul Ministerului Culturii la momentul respectiv. Totodată, Angelescu spunea că nu are de ce anume să se teamă. „O să ancheteze şi o să vadă care e adevărul”, menţiona arheologul. Reamintim, în acest context, şi că interimarul lui Mircea Angelescu la conducerea Direcţiei de Patrimoniu Cultural luase sfârşit cu doar câteva zile înainte de acuzaţiile lui Mazăre. „Încetarea interimatului meu a fost constatată de minister. S-o fi considerat că există un vinovat pentru întârzierea avizelor necesare aprobării PUZ-ului. Trebuia să se găsească un vinovat şi s-a găsit”, susţinea arheologul.

Interesant este însă faptul că pe Mircea Angelescu îl regăsim şi acum în cadrul Ministerului. Potrivit spuselor reprezentanţilor instituţiei, arheologul este consilier în Direcţia de Patrimoniu Cultural. Chiar ieri, Angelescu a participat la o şedinţă a unei comisii a ministerului. Aşadar, acuzaţiile primarului Constanţei nu au avut vreun efect. Dacă o anchetă internă a avut loc, Angelescu nu a fost găsit vinovat în urma acesteia, dovadă fiind chiar faptul că el activează în continuare în minister, chiar în cadrul Direcţiei Patrimoniu, al cărei director interimar a fost.
Despre Mircea Angelescu, ministrul Culturii, Daniel Barbu, declara, la momentul declanşării scandalului: „Eu sunt foarte trist că Angelescu, un arheolog distins, a fost acuzat de Mazăre”.
Rămâne însă un mister dacă arheologul acuzat de Radu Mazăre l-a acţionat sau nu pe şeful administraţiei locale constănţene în instanţă pentru acuzaţiile aduse. Asta pentru că, deşi ieri se afla la serviciu, în sediul Ministerului Culturii, Angelescu nu a răspuns nici pe telefonul fix, nici pe cel mobil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii