Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii au aprobat intrecerea cu barci pe arie protejata

ro

28 Feb, 2008 00:00 1199 Marime text
1204146601.jpg

Reprezentantii autoritatii locale si ai Directiei Apelor Dobrogea-Litoral nu reusesc sa ajunga la un acord asupra numarului de beach-baruri

Sunt semnale ca securea razboiului dintre Prefectura si Primarie este pe cale sa fie ingropata. Prefectul Constantei, Danut Culetu, a participat, ieri, la sedinta Consiliului Local Constanta unde a dat mana cu primarul Radu Mazare. Prezenta reprezentantului guvernului in teritoriu a fost justificata de dezbaterea vesnicului Plan Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia, asupra caruia autoritatile nu au cazut de acord nici pana in momentul de fata. El a fost adoptat anul trecut, insa, a fost revocat, fiind necesara o noua aprobare a sa de catre consilierii municipali. Marul discordiei l-a reprezentat si in sedinta de ieri, numarul beach-barurilor. Cum reprezentantii Consiliului Local si Directia Apelor Dobrogea-Litoral, reprezentata de directorul Gheorghe Babu, nu au ajuns la un numitor comun, primarul Radu Mazare a propus ca PUZ-ul sa fie discutat peste doua saptamani, in cadrul unei sedinte extraordinare. Ca veni vorba de plaje, consilierii au ridicat problema ca acestea sa treaca in administrarea autoritatilor locale, pe motiv ca DADL nu le va putea intretine asa cum ar face-o Primaria. De precizat ca deputatii PSD de Constanta Alexandru Mazare, Eduard Martin si regretatul Corneliu Dida au initiat chiar si un proiect de hotarare in acest sens. Daca proiectul va trece, singurele care vor lua decizii in privinta plajelor si a intereselor legate de aceste suprafete vor fi autoritatile locale. Prefectul Constantei a declarat ca ar fi de acord cu aceasta varianta in cazul in care investitiile derulate in momentul de fata, de catre Ministerul Mediului, la plaje si faleze, ar fi definitivate. "In acest moment, investitiile enorme pentru plaje si faleze nu ar putea fi suportate de catre autoritatile locale", a afirmat prefectul. El a dat ca exemplu, comuna Limanu, care nu ar putea asigura costurile investitiilor dintr-un buget redus ca cel pe care-l detine.

Legea numai lege nu e

Consilierii locali au mai aprobat cooperarea dintre municipiul Constanta si Clubul Sportiv Power Marine, in vederea organizarii in statiunea Mamaia a concursului nautic international Class One "Romanian Grand Prix". Desi desfasurarea concursului se situeaza in afara legii avand in vedere ca Lacul Siutghiol a fost inclus anul trecut in categoria ariilor protejate "Natura 2000", primarul Constantei, Radu Mazare, ii tot da inainte cu organizarea concursului de barci, la care Romania nici macar nu are participant. De mentionat ca anul trecut, primaria a platit nu mai putin de 600.000 euro, iar Consiliul Judetean a cotizat la randul sau cu 1.040.000 lei noi. In cazul in care reusesc sa organizeze grand prix-ul, autoritatile locale si judetene vor plati si anul acesta un "bir" asemanator.

Alta "parloaga" pe care se va ridica o vila

Cu cateva voturi impotriva din partea consilierilor PDL si PNL, un alt proiect de hotarare a trecut "fluierand" prin sedinta de consiliu. Este vorba despre punctul 71 pe ordinea de zi, care se refera la trecerea unor imobile din domeniul public in domeniul privat al municipiului, mai exact despre niste terenuri ce vor fi vandute. Consilierii PNL au atras atentia asupra faptului ca unul dintre imobilele incluse in proiect este de fapt un spatiu verde si, prin urmare, l-au intrebat pe primarul Constantei de ce se vinde un spatiu verde avand in vedere ca nu mai sunt permise constructiile pe asemenea suprafete. " Este o parloaga pe care omul vrea probabil sa o intretina. Ce stiu eu. Eu nici nu-l cunosc (n.r. pe viitorul proprietar). Daca vreti sa aprobati bine, daca nu, nu.", a afirmat primarul. Consilierii care au sesizat acest aspect au trecut la glume: "Da, probabil ca omul o vrea sa planteze flori. Mai stii?!" Probabil ca in perioada urmatoare, pe suprafata respectiva, de 148 mp, situata pe Bd. 1 Mai, se va ridica o alta vila semeata. Timpul va arata daca este sau nu asa.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii