Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cezar Preda - „Decizia privind candidatura parlamentarilor trebuie votată în organizaţiile judeţene" Cazul Maria Stavrositu încă se mai discută

ro

17 Oct, 2012 21:00 1605 Marime text

Cezar_Preda_-_Cezar_Preda.jpgUnii parlamentari PDL sunt nemulţumiţi de faptul că nu au trecut de votul colegilor de organizaţii judeţene iar candidaturile lor se află în impas, în condiţiile în care Biroul Permanent Naţional a decis în urmă cu câteva luni că actualii parlamentari ai formaţiunii „au drept de preemţiune'" în ceea ce priveşte o nouă candidatură.

Ce înseamnă de fapt acest drept de preemţiune în viziunea democrat-liberală, ne-a explicat vicepreşedintele PDL, Cezar Preda: „Lucrurile sunt foarte clare. Decizia BPN stipulează faptul că deputaţii şi senatorii actuali au drept de preemţiune în ceea ce priveşte candidatura în colegiile lor, în vreme ce în celelalte colegii, în care PDL nu are în prezent reprezentanţi în Parlament, desemnarea candidaţilor se va face în urma unor sondaje de opinie şi în urma unor discuţii în cadrul alianţei electorale din care democrat-liberalii fac acum parte".

Cezar_preda_-_Maria_Stavrositu.jpg

Dreptul acesta de preemţiune nu exclude însă şi votul dat de membri organizaţiilor judeţene, ceea ce s-a întâmplat dacă vreţi la acel BPJ de la Constanţa, unde Maria Stavrositu nu a primit voturile colegilor", susţine Preda.

Vicepreşedintele PDL a afirmat că lista pentru alegerile parlamentare a organizaţiei judeţene a PDL Constanţa urmează să fie definitivată la sfârşitul acestei săptămâni după ce preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga se va consulta la Bucureşti cu reprezentanţii BPJ Constanţa. „Lista de la Constanţa rămâne deschisă până vineri când Biroul Permanent Judeţean al PDL este convocat la Bucureşti de preşedintele partidului Vasile Blaga", a mai spus Preda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii