Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:46 18 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţenii care vor să voteze în străinătate la prezidenţiale se mai pot înregistra doar astăzi

ro

11 Sep, 2019 08:15 478 Marime text
Miercuri este ultima zi în care cetăţenii care vor să voteze în străinătate la prezidenţiale se pot înregistra pe www.votstrainatate.ro, transmite Agerpres.

Cei care doresc să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale se pot înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până cel mai târziu la ora 23:59:59.

Potrivit www.votstrainatate.ro, până marţi seară s-au primit aproximativ 28.400 de cereri pentru votul la secţia de votare şi circa 29.800 de solicitări pentru vot prin corespondenţă.

În ceea ce priveşte votul la secţia de votare, prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care se va află în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze.

Prin completarea acestui chestionar, cetăţeanul român îşi exprimă dorinţa să voteze în străinătate la alegerile pentru preşedintele României din 10 şi 24 noiembrie, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă din străinătate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii