Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt cei mai noi cetăţeni de onoare ai judeţului

ro

16 May, 2011 00:00 2439 Marime text

cap_11.jpgÎn şedinţa de Consiliu Judeţean care va avea loc la finele acestei săptămâni, aleşii vor desemna cei mai noi cetăţeni de onoare ai judeţului de la malul mării.

În semn de respect pentru activitatea pe care a desfăşurat-o la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman", la propunerea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, fosta directoare a instituţiei culturale, Liliana Lazia, va primi titlul de cetăţean de onoare post-mortem. Liliana Lazia a decedat la finele lunii marie a acestui an. Avea doar 56 de ani şi din 1997 era directorul Bibliotecii Judeţene I. N. Roman din Constanţa.

Celălalt constănţean care va primi titlul de cetăţean de onoare de la preşedintele CJC este cunoscutul muzician, violonistul Gheorghe Parnica. Maestrul Parnica a dirijat ani la rând ansamblul folcloric Brâuleţul din Constanţa.

cetateni_de_onoare_-_Lazia_Liliana_01.jpgNumai anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a acordat patru titluri de cetăţean de onoare, dintre care trei post-mortem: Emilian Burcea - fostul primar de la Adamclisi, Zoran Kurteş - fost antrenor la HCM Constanţa, Jean Constantin - artist consacrat al teatrului românesc. Anul trecut, a mai primit acest titlu şi Wang Tiesan, fost consul al Republicii Populare Chineze la Constannţa, care a îndeplinit diferite misiuni în România mai bine de 25 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii