Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântece, dansuri şi voie bună, la Peştera Elevii au sărbătorit Zilele Şcolii alături de primarul Valentin Vrabie (galerie foto)

ro

02 Jun, 2012 03:23 3700 Marime text
img_3909.jpgDe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copiilor, Şcoala din localitatea Peştera a îmbrăcat straie de sărbătoare. Elevii, de la mic la mare, au pregătit o serie de activităţi artistice prin care au demonstrat că au talent şi la dans, şi la muzică, şi la sport. Printre cei prezenţi a fost şi primarul din localitate,Valentin Vrabie.

Zilele şcolii au debutat cu vizitarea Muzeului Multietnic şi cu primirea invitaţilor. În debutul activităţii, directorul unităţii şcolare, Marius Liviu Petre, a declarat că această sărbătoare este un prilej cu care pot fi prezentate realizările educaţionale de pe parcursul anului. „Sărbătoarea de 1 Iunie înseamnă, pe lângă Ziua Internaţională a Copilului, şi sărbătoarea şcolii din Peştera, dar înainte de toate şi sărbătoarea comunităţii educaţionale. Încercăm să facem o tradiţie din această sărbătoare. Suntem la cea de-a treia ediţie şi dorim să aducem alături de noi elevi, părinţi, autorităţi locale şi judeţene. Este o sărbătoare şi un prilej în care dorim să arătăm tuturor nu doar preocupările artistice, dar şi realizările educaţionale, obţinute după un an de muncă", le-a spus celor prezenţi Marius Liviu Petre.

La rândul său, primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a precizat că micuţii sunt viitorul nostru. „Deviza Primăriei Peştera este «investim în copii, investim în viitor». De aceea, întotdeauna vom fi alături de şcoală: şi la greutăţi, şi la sărbători. Sunt bucuros că celebrarea Zilelor Şcolii a devenit deja o tradiţie frumoasă pentru comunitate", a menţionat Valentin Vrabie.

Programul artistic a cuprins activităţi folclorice, tradiţii şi obiceiuri populare, precum şi momente artistice moderne. Elevii şi preşcolarii s-au pregătit intens pentru sărbătoarea de ieri. Ei au exersat zile întregi momentele artistice, pe care ulterior le-au prezentat în faţa invitaţilor, şi-au pregătit cele mai frumoase şi originale costume şi au demonstrat că sunt buni la toate: şi la cântece, şi la dansuri, şi la teatru. Astfel, elevii din Ivrinezu Mare au prezentat momentele

„O lume minunată", „Vivat veselia", „Dans armânesc", „Cazacioc" şi „Zorba grecul". Colegii mai mici de la grădiniţa din Peştera au pregătit momentele artistice

„Prăjitura", „Greieraşul", „Căsuţa din pădure" şi „Fluturaşul". Un moment interesant, care le-a captivat atenţia spectatorilor, a fost sceneta „Cucoana Ioana", dar şi cele două parade: parada eco, prezentată de micuţii din clasa I, şi parada costumelor de carnaval, prezentată de preşcolarii de la Grădiniţa Peştera. A urmat apoi „dansul ariciului" şi o serie de cântece, printre care „Frunzuliţă măghiran", „Trandafir roşu bătut" şi „Mândră fată de pescar". De la concertul prezentat de copiii unităţilor şcolare din localitate nu a lipsit nici concursul „Miss şi mister bobocel". În cadrul acestuia, concurenţii au fost supuşi mai multor probe: „ţinuta elegantă", „proba de aptitudini", „ţinuta casual", „proba de talente" şi „defilarea finală". La finalul programului artistic, copiii au fost invitaţi la un picnic în aer liber, unde au continuat distracţia. La rândul lor, toţi participanţii au fost poftiţi de autoritatea locală la Căminul Cultural, unde au gustat din bucatele tradiţionale româneşti.

Despre Şcoala din Peştera

Şcoala din Peştera a fost înfiinţată de Remus Opreanu, primul prefect al judeţului Constanţa, la sfârşitul secolului XIX, cu 56 de elevi. În martie 1952 a ars într-un incendiu, iar în septembrie 1956 a fost dată în folosinţă clădirea şcolii pe un teren donat de un locuitor al satului. În anul 1970, pe temelia fostei şcoli, s-au construit sala de sport şi două săli de clasă. În anul 2010, a fost construit un corp nou de şcoală, cu şapte săli de clasă, având dotări moderne: mobilier modular, calculatoare, conectare la Internet, videoproiectoare şi aer condiţionat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii