Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabinetul Tudose II - trei miniştri de la Constanţa Mircea Dobre la Turism, Ionuţ Mişa la Finanţe şi Felix Stroe la Transporturi

ro

14 Oct, 2017 00:00 5531 Marime text
Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, în unanimitate, nominalizările pentru funcţiile de miniştri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor şi Marius Nica la Fonduri Europene, a anunţat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu. Cei trei sunt propuşi pentru a-i înlocui pe demisionarii Sevil ShhaidehRovana Plumb şi Răzvan Cuc.
 
Adrian Ţuţuianu a precizat, totodată, că va ocupa funcţia de chestor al Senatului, înlocuindu-l astfel pe Paul Stănescu. De asemenea, fostul vicepremier, Sevil Shhaideh, a devenit consilier de stat, iar Rovana Plumb va prelua postul de preşedinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaţilor. Rămânerea în funcţia de ministru a lui Viorel Ilie a fost o decizie politică a ALDE. 
 
Preşedintele executiv al PSD Constanţa, Decebal Făgădău, a salutat nominalizarea preşedintelui filialei în funcţia de ministru al Transporturilor în cabinetul Tudose II. „Felix Stroe poate face performanţă în orice minister“, spune Decebal Făgădău. Chiar dacă va ocupa un fotoliu de ministru, Felix Stroe va rămâne în continuare şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa.
 
Cabinetul Tudose II are trei miniştri plecaţi de la Constanţa: Mircea Dobre la Turism, Ionuţ Mişa la Finanţe; al treilea este, acum, Felix Stroe.

Felix Stroe - note biografice 

Felix Stroe s-a născut la 25 decembrie 1955, în localitatea Valea Teancului, judeţul Buzău. În perioada 1970-1974, Felix Stroe a studiat la Liceul B.P. Hasdeu din Buzău, apoi s-a înscris la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie în 1978. De asemenea, între 1985 şi 1987 a urmat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major.
 
După 1991 şi până în anul 2000 a desfăşurat activităţi în domeniul privat. În perioada 2004-2012 a ocupat funcţia de consilier local al municipiului Constanţa, iar în perioada 2000-2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa.
 
Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA, Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa. Este preşedinte al Asociaţiei Române a Apei (ARA). La 29 iunie 2015, a fost ales preşedintele Partidului Social Democrat Constanţa. A primit cetăţenia Republicii Moldova la 21 noiembrie 2011, prin Decretul 376. În anul 2011, a fost preşedinte al Patronatului Român al Apei şi membru în Asociaţia Internaţională a Apei (IWA). Din 2010, este cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii