Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buget de peste 22 de milioane de lei Se elaborează master-planul pentru reabilitarea zonei costiere

ro

30 Aug, 2010 02:36 1242 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a scos la licitaţie, în urmă cu câteva zile, un contract de nu mai puţin de 22.682.680 de lei, fără TVA, pentru cumpărarea de servicii de asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte Axa Prioritară 5, „Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc. Domeniul major de intervenţie 2 - Reducerea eroziunii costiere".

Potrivit anunţului de participare numărul 106558/25.08.2010, serviciile solicitate de ABADL privesc asistenţa tehnică pentru zona costieră a litoralului românesc al Marii Negre, judeţele Tulcea şi Constanţa. Contractul ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de opt luni şi jumătate de la data semnării contractului, estimată pentru luna noiembrie.

Societăţile interesate îşi pot depune ofertele sau cererile de participare până pe 5 septembrie, urmând ca în aceeaşi zi, de la ora 13.00, să aibă loc deschiderea ofertelor.

Firmele care aspiră la un astfel de contract trebuie să prezinte o garanţie de participare de 450.000 de lei şi una de bună execuţie de 5% din valoarea contractului fără TVA.

Operatorii economici trebuie să mai îndeplinească şi o serie de condiţii: să fi derulat un contract de servicii similare, sau mai multe, de modelare hidraulică în valoare totală egală sau mai mare de 3.714.210 de lei (fără TVA) sau echivalentul în euro, de 900.000 de euro, să facă dovada unui alt contract de servicii similare de asistenţă tehnică pentru pregătirea de proiecte pentru lucrări de construcţii şi amenajări hidrotehnice în domeniul costier marin de valoare totala egală sau mai mare de 10.959.062,13 de lei (fără TVA) sau echivalentul în euro, de 2.650.000 de euro.

Suma estimată pentru acoperirea contractului provine din Bugetul de stat - Fondul de Coeziune. Potrivit datelor caietului de sarcini, contractul presupune elaborarea unui master-plan privind protecţia şi reabilitarea zonei costiere româneşti (studii de teren, modelare hidraulică, diagnostic al zonei costiere, master-plan pentru zona costieră), a aplicaţiei de finanţare (a serviciilor de proiectare documentaţii tehnico-economice - faza Studiu de Fezabilitate, elaborarea studiilor necesare (topografice, geotehnice, hidrologice, expertiză), documentaţii pentru terenuri, analiza cost-beneficiu, analiza instituţională, strategia de achiziţii, evaluarea impactului asupra mediului, întocmirea documentaţiilor şi obţinerea avizelor şi acordurilor necesare obţinerii autorizaţiei de construire, cererea de finanţare. De asemenea, mai sunt prevăzute şi documentaţiile pentru atribuirea contractelor de achiziţii de servicii/lucrari/furnizare echipamente, training-ul pentru beneficiar şi un audit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii