Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agitatie electorala in PNL Constanta

ro

01 Feb, 2010 04:23 1281 Marime text
Dorinţa preşedintelui PNL, Crin Antonescu, a fost satisfăcută. Delegaţia Permanentă a decis organizarea Congresului extraordinar în perioada 5 - 7 martie. Aşadar, liberalii cu gânduri de mărire vor reintra în campanie electorală pentru a-şi asigura susţinerea.

Pentru organizarea unui Congres extraordinar al PNL s-au pronunţat 85 de membri ai Delegaţiei Permanente, 24 s-au împotrivit, iar alţi 26 s-au abţinut. Evenimentul va fi în Bucureşti şi va avea pe ordinea de zi, printre altele, două puncte ce vor decide cui şi în ce proporţie îi va fi încredinţată soarta partidului. Concret, delegaţii liberali din toate colţurile ţării vor adopta anumite modificări la Statutul PNL şi îşi vor alege conducerea la nivel central. Aceste posibile schimbări statutare, precum şi alegerea staff-ului survin la nici un an. Pentru mandatul de preşedinte nu se întrevăd mai mult de doi aspiranţi - Crin Antonescu, lider în funcţie care şi-a anunţat candidatura, şi Călin Popescu Tăriceanu, cel care nu s-a decis... încă. Dacă pentru prima funcţie în partid lucrurile sunt clare, poziţia a II-a ar putea aduce surprize. Funcţia de prim-vicepreşedinte, ocupată de Ludovic Orban, ar putea, potrivit unora, să dispară, iar în caz contrar rămâne de văzut cine se va încumeta să-l înfrunte pe deţinătorul mandatului.

Bătălia acerbă se va da pentru celelalte funcţii: vicepreşedinte şi membru în BPC. De la Constanţa o candidatură este certă, cea a liderului filialei, deputatul Gheorghe Dragomir, pentru un post de membru în BPC. Până la testul politic din martie, liderul PNL Constanţa împreună cu colegii din Delegaţia Permanentă Judeţeană va stabili „un prim grafic al alegerilor interne ce vor demara în filiale în cel mai scurt timp astfel încât, în a doua jumătate a lunii iunie, să aibă loc şi Conferinţa Judeţeană".

Situaţia actualilor membri constănţeni în BPC - Ionel Chiriţă şi Max Bădin - este neclară. Despre cel din urmă, Chiriţă ne-a spus că nu l-a văzut la întrunirile de la Braşov, de unde putem concluziona că nu ar mai fi tentat să se mai agite pe linie de partid, iar celălalt ne-a mărturisit că va lua o decizie după ce se va consulta cu colegii din judeţ şi ţară. „Voi discuta şi cu colegii dacă voi mai candida, deoarece mereu am făcut-o având sprijinul primarilor şi mi-am propus să reprezint zona de interes din administraţia publică locală. Probabil, voi încerca să-mi continui mandatul", a menţionat Ionel Chiriţă.

Situaţia candidaturilor se va clarifica abia cu 48 de ore înainte de Congres data limită pentru depunerea lor. Până atunci, cei ce aspiră la un loc în viitorul BPC al PNL vor încerca să-şi asigure sprijinul necesar.

Opinii diferite despre Statut

Preşedintele PNL a anunţat constituirea unei Comisii pentru modificarea statutului, care va discuta şi analiza propunerile făcute în perioada următoare de către filiale.

Deocamdată, lideri precum Călin Popescu Tăriceanu şi Relu Fenechiu au avansat, deja, o serie de propuneri. Deşi a afirmat că „într-un partid serios statutul nu se schimbă după cum bate vântul şi la intervale de timp foarte scurt", Tăriceanu nu s-a sfiit să afirme că ar fi indicată o reducere a componenţei Biroului Politic Central (BPC) şi chiar desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte. Vicepreşedintele Relu Fenechiu vine şi el cu sugestia votării la pachet a structurii de conducere.

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, va fi unul dintre reprezentanţii regiunii sud-est în Comisia pentru centralizarea şi analizarea propunerilor privind modificarea statutului. „Ne vom consulta vineri în şedinţa Biroului Politic Judeţean şi sâmbătă în cadrul Delegaţiei Permanente pe tema modificărilor statutare pe care le vom propune. Le voi prelua şi le voi prezenta în comisie", ne-a declarat Dragomir referindu-se la cum se va acţiona în filiala Constanţa în această problemă ce vizează soarta partidului.

În ceea ce priveşte propunerile făcute de C.P. Tăriceanu, Dragomir nu are, încă, o părere. „Un BPC mai suplu ar fi eficient pentru rapiditatea luării hotărârilor şi deciziilor. Ar fi mai simplu aşa. Dacă se doreşte să se meargă pe euro-regiuni, domenii de activitate etc., ar fi altă structură.

Dacă funcţia de prim-vicepreşedinte e utilă, se va putea vedea din activitatea derulată în ultimul an şi, atunci, se va înfiinţa şi la nivel de judeţ", a afirmat liderul PNL Constanţa. referitor la modalitatea de alegere a structurii de conducere PNL, Dragomir nu este adeptul votării la pachet întrucât „n-ar mai exista libertatea persoanei de a se propune individual, iar dacă nu-i acceptat de echipă n-ar putea candida".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii