Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii cu iz politic la Şcoala Tortoman Petre Prisecaru „Nu înţeleg de ce am fost schimbat din funcţie“

ro

18 Sep, 2010 00:00 3542 Marime text
prisecaru_-_prisecaru_petre.jpgProfesorul Petre Prisecaru, fostul director al Şcolii Tortman, afirmă că a fost surprins de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a-l schimba din funcţie. Înainte de începerea anului şcolar, Prisecaru a fost înlocuit cu Elena Grădinaru, deşi, susţine el, obţinuse pentru mandatul său calificativul „foarte bine“.

„Nu am înţeles motivele în baza cărora s-a luat această decizie. Eu am stat de vorbă anterior cu doamna Elena Buhaiev, care era atunci inspector şcolar general, şi i-am spus că aş dori să am continuitate, pentru că aş fi vrut să-mi continui proiectele pe care le-am început“, ne-a declarat Petre Prisecaru. Fostul director a adăugat că Elena Grădinaru, actualul director al Şcolii Tortoman, s-ar fi înscris în PDL cu trei luni înainte de numirea în funcţie. „Dumneaei a fost la început la PNŢCD, apoi s-a înscris în PRM cu fostul primar Gheorghe Panait, a trecut apoi la PSD, la PNL şi acum la PDL“, a mai spus Petre Prisecaru, adăugând că nu înţelege cum a putut fi numită director de şcoală o persoană care nu are nici studii universitare. De asemenea, Prisecaru a afirmat că numirea actualei directoare ar fi lovită de nulitate pentru că decizia ar fi fost emisă de Elena Buhaiev după ce acesteia i-ar fi expirat mandatul de inspector şcolar general. Contactat telefonic, inspectorul-adjunct Elena Buhaiev a respins acuzaţiile ce i se aduc. Ea a negat că Elena Grădinaru s-ar fi înscris recent în PDL. Cât despre faptul că ar fi numit-o pe Grădinaru după ce îi expirase mandatul, Buhaiev a precizat: „Eu am avut mandat până pe 31 august, care s-a prelungit prin ordin al ministrului Educaţiei până pe 9 septembrie, iar decizia de numire a doamnei Grădinaru a fost emisă în termen, pe 7 septembrie“, a subliniat Buhaiev.

Am luat legătura şi cu actualul director al Şcolii Tortoman pentru a-şi exprima un punct de vedere faţă de poziţia fostului director. Vizavi de afirmaţiile legate de traseul său politic, Elena Grădinaru a declarat: „Nu este adevărat. Şi nu amestec politica cu şcoala“. Cât despre afirmaţiile legate de lipsa studiilor superioare, directoarea a afirmat: „Am studii corespunzătoare Şcolii generale, iar cu domnul Prisecaru mă înţeleg foarte bine. Chiar acum a plecat de la mine“.
De precizat că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Aliss Andreescu, actualul inspector şcolar general, însă nu a dorit să răspundă apelurilor noastre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii