Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

ro

13 Nov, 2018 00:00 4484 Marime text
Fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa a participat alături de viitoarea sa soţie, Cosmina Iulia, la un botez la Dăeşti, în judeţul Vâlcea. Cei doi au fost „moşi“ la acest eveniment şi, potrivit tradiţiei locului, au purtat piese de costum popular, la fel ca mulţi dintre ceilalţi participanţi.
 
Cel care a fost creştinat, primind prenumele Kevin Ionuţ, este băieţelul surorii şi al cumnatului Cosminei Iulia. „Noi, moşii, ducem copilul în braţe până la biserică, iar la intrarea în lăcaşul de cult îl preiau naşii“, a explicat Claudiu Popa (23 de ani), care a renunţat la fotbalul profesionist acum doi ani, iar în prezent munceşte în capitala Angliei, Londra. Fostul farist a postat o fotografie pe Facebook cu el şi prietena sa în postura de „moşi“ ai lui Kevin Ionuţ, cu hashtag-urile #romanianstyle şi #traditiifrumoase. Cosmina Iulia este din Târgovişte.
 

De la Comana la Constanţa

 
De loc din localitatea constănţeană Comana, Claudiu a început fotbalul la echipa locală, după care a venit la Constanţa, la juniorii FC Farul. Născut în 1995, jucătorul a lucrat întâi la Farul cu antrenorul Ion Constantinescu, la grupa 1994, după care a trecut la grupa 1995 (antrenor, Mihai Turcu). În ultimul an de juniorat, a lucrat şi cu antrenorul Lucian Marinof. Ulterior, a fost promovat la echipa mare, jucând în Liga a 2-a.
 

Întâlnire cu Ciprian Vasilache

 
La Londra, „Popică“ nu a renunţat la fotbal, mai evoluând de plăcere la echipa FC Ardelenii. „Românii din Londra au alcătuit un campionat românesc, cu două ligi. E o întrecere de amatori, cu clasament, trofee şi sistem promovare - retrogradare. Sunt multe echipe, la care joacă numai români, unii foşti fotbalişti. Eu evoluez la formaţia FC Ardelenii, din Liga 1. La Londra am participat şi la Cupa Alexandrion, pe care am câştigat-o şi la care invitaţi din ţară au fost Radu Naum şi Gabi Balint. La această cupă, cu echipa Eagles, a jucat şi Ciprian Vasilache (n.r. fost jucător la Rapid, Gloria Bistriţa, Pandurii Tg. Jiu, Ceahlăul Piatra Neamţ, ASA Tg. Mureş, Gaz Metan Mediaş sau Petrolul Ploieşti)“, a mai spus Claudiu Popa.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii