Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îi trezeau din somn aruncându-le grenada sub pat Aventurile lui Bogdan Baciu, din Valu lui Traian, în Legiunea Străină (galerie foto + video)

ro

25 Oct, 2014 00:00 45837 Marime text
1 din 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • popescu marius 07 Mar, 2018 15:35 draga Bogdan am citit articolul tau dar vad ca adevarul e undeva pe la mijloc si ti spun si de ce dc ai fost in legiune stii ca dezertorii sunt trecuti pe un tabel la jandarmeria franceza in judex dar dc intri in franta sau in coloniile franceze ai toate sansele sa incepi contractul din nou in plus stii ca baietii cu ochi albastri din romania stiu de tine .in al doilea rand stii ce parere au legionarii despre dezertori nu totul se rezolva cu 40 de zile de taule.din pct de vedere uman te inteleg dar ca fost militar nu in legiunea straina la noi la 307 bim Babadag nu juramantul e juramant esti sub incidenta legilor militare nu faci ceea ce vrei tu pleci când vrei .nu este o critica dar sa te feresti sa mergi in franta cam atat
  • Bogdan 26 Oct, 2017 13:38 Va salut si va multumesc pentru mesajul lasat ! Imi pare rau sa aud despre fiul dumneavoastra ce a devenit . Nu din cauza Legiunii a devenit ceea e este , este gresit inteleasa cariera de militar ( multi o compara cu una de mercenar ) dar nu este asa , el a ales asa ceva sa devina (interlop , camatar etc , crezand ca asta este bine sa faca ) Poate asta-i menirea lui pe pamant . Cat despre Legiune , Multi o numesc trupa speciala a Frantei , dar pe multi deranjeaza ce o sa zic , dar nici asta nu este adevarat, este doar o armata formata din straini , unii cu diverse probleme ( dar minore) si altii pentru aventura , camaraderie , etc , cum am fost eu . Cu respect , Baciu Bogdan !
  • Stelian Platon 28 May, 2017 01:19 Bogdane, felicitări! E dureros că ai întrerupt, te înțeleg. Dar și familia rămâne familie, dacă tu continui să păstrezi doza de umanitate, în afară de ceea ce faci ca meserie. Eu sunt tatăl unui legionar care a executat total contractul, I s-a propus să rămână, dar a plecat, din păcate, nu din același considerent ca tine. El a pierdut acolo, tot ce avea uman în structura sa. De când e civil a devenit nu doar cămătar, jefuitor și interlop extrem de periculos, dar pe mine, tatăl singurul părinte în viață, a încercat să mă omoare de două ori, pt. că nu-I trec casa pe numele lui. Raționament de nevertebrată. Tare aș vrea să vorbesc cu tine în privat. Poate îl și cunoști. Dacă ești drăguț să mă contactezi, iată adresa mea de email: africangrey49@yahoo.com M-aș bucura mult, mai ales că eu visam ca fiul meu să facă ceea ce minunat ai făcut tu. Încă odată felicitări, pentru că simți familia și ești un OM echilibrat. Cu drag God Bless you!
  • Alexandra 22 Feb, 2016 21:39 Placut impresionata...bravo
  • cata 21 Feb, 2016 21:19 Pt mine e un soldat bun
  • cata ivan 21 Feb, 2016 20:29 Felicitări bogdan!!!ești un adevărat soldat care în cele din urma a înțeles că familia e totul și nu interesele mercenarilor de doi lei care lupta în războaiele altora și sunt păcăliți cu niște cifre !!!dezertori se numesc doar cei care dezertat într-un război în care e implicata tara lui,nu te lua după păduchilor ăla ....ăla cred ca nici femeie nu are în afară de niște banuti,familie nici atat....Am cunoscut mulți eroi dastea în genunchi...eu unul sunt mândru de tine!!!
  • Mike 15 Feb, 2016 18:58 Ratati sarantoci plecati la razboi pt un pumn de ceapa degerata!
  • 1sst 31 Dec, 2014 04:20 Am citit multe articole despre multi ``legionari`` care doar au visat ca au fost in legiune si cred ca acesta e cel mai bun si foarte aproape de adevar felicitari bogdane chiar daca nu ti.ai terminat contractu dar ai avut motive serioase sa nu o faci dupa cum spui.respect pentru toti legionari ma ales pt cei ca tine foarte tineri,bafta incontinuare
  • bogdan 31 Oct, 2014 15:59 Tot respectul adrian cred ca am spus 20% din ceea ce este ! Respect pe toata lumea si Legiunea !
  • Adrian 30 Oct, 2014 16:07 Bogdane Bogdane stii bine cine sunt fratioare si eu ma vad obligat sa-ti spun " Nu este frumos fratioare, nu este frumos"stii u la ce ma refer.... Legiunea este pentru legionari si atat si doar ei au voie si dreptul sa vorbeasca de ea..... te pupa fratele
  • bogdan 27 Oct, 2014 02:16 Si inca cva sunt o gramada care au mai plecat ca mine ;) si iti spun ca legiunea nu sta in 1-2-3 n oameni vin pe zi zeci sa se inroleze asa ca nu plange legiunea ca nu are dc sa pedepseasca pe nimeni daca eram cetatean francez ma cauta cnva asa ca stai linistit si nu ti mai face griji .
  • bogdan 27 Oct, 2014 02:12 Munteanu ai vazut multe filme cu van damme cu pedepse stii macar cum se pedepseste? Iti spun eu da ai dreptate cu dezertatul am spus dc am renuntat din asta reiese clar 2 la mana nu te pedepseste nimeni ;) ma pot duce oricand vreau in franta nu se intampla nimic si sa ti spun ce se intampla daca ma I torceam in maxim o luna de la plecare faceam o luna de "tol" puscarie militara in care faceai curatenie prin regiment stai calm si inca cva perioada de instructie este de 4 luni mon pote (prietenul meu) documenteaza-te inainte de a face o afirmatie tot respectul daca vrei vbim private !
  • bogdan 27 Oct, 2014 00:07 Multumesc "unu" in romania in armata noastra da :)
  • Munteanu 26 Oct, 2014 19:43 e de fapt un dezertor. A terminat doar perioada de instructie. Trebuia sa se imntoarca din permisie la unitate dar nu a facut/o. Deci, e dezertor! Ati facut bine ca ati scris acest articol. Va fi pedepsit conform legilor Legiunii.
  • bogdan 26 Oct, 2014 16:22 Multumesc Alina !
  • unu 26 Oct, 2014 16:18 bun articol,felicitari...sa le predati niste lectii si celor de la prosport si gazeta sporturilor. bravo inca o data. Multa sanatate Bogdan mi-a facut placere sa iti citesc aventurile. Cine stie poate o sa fim colegi :)
  • alina 26 Oct, 2014 12:13 Urmeaza-ti visul! Esti grozav! Felicitari
  • bogdan 26 Oct, 2014 11:29 Multumesc asemenea !
  • Cristian S 25 Oct, 2014 18:40 Tot inainte Varu ;)
  • Dorina 25 Oct, 2014 12:32 Bravo Bogdan suntem mandrii de tine. Numai bine si multa sanatate parintilor !