Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:38 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Dumitrescu ne învață cum să ne curățăm tenul (video)

ro

23 Nov, 2020 08:19 802 Marime text
  • Constănțeanca Diana Dumitrescu a postat pe blogul său o postare în care ne învață  cum să ne curățăm tenul, imagini puteți vedea în secțiunea Video.
Constănțeanca Diana Dumitrescu a postat pe blogul său o postare în care ne învață cum să ne curățăm tenul.

Artista a precizat că este vorba depre o operațiune foarte importantă în menținerea și întreținerea pielii feței. Este foarte important ca produsele folosite pentru demachiere să fie alese în funcție de tipul de ten.Un amănunt foarte important este să ne demachiem numai după ce ne-am spălat bine mâinile și ne-am strâns părul cu o bentiță.

Curățarea tenului este o operațiune foarte importantă în menținerea și întreținerea pielii feței.

Demachirea se face în fiecare dimineață și seară. Indiferent de ora la care ne culcam este foarte important sa curățăm tenul, fie de produsele cosmetice folosite pentru a ne machia, fie de impuritatile depuse în timpul zilei. Pielea curatață poate respira în voie, condiție indispensabila pentru vitalitatea, prospețimea și suplețea ei. 

Este foarte important ca produsele folosite pentru demachiere să fie alese în funcție de tipul de ten.

Foarte important este să ne demachiem numai după ce ne-am spălat bine mâinile

Un amănunt foarte important este să ne demachiem numai după ce ne-am spălat bine mâinile și ne-am strâns părul cu o bentiță. 

Este bine să se înceapă cu demachierea buzelor, daca acesta au fost fardate, cu un pad demachiant inmuiat în lapte demachiant prin mișcări circulare. Urmeaza apoi ochii, care dacă sunt machiați puternic se curață cu un demchiant gras, sau funcționeaza foarte bine și folosirea uleiului de masline. Mai întai se curață mascara (rimelul) de pe gene. Eu aplic demachinat (poate fi unul special pentru ochi și buze) sau ulei (de măsline) pe pad, pe care îl pun pe gene și îl las aproximativ 30-40 de secunde, apoi șterg rimelul cu mișcări ușoare de la baza către vârfuri, și pe deasupra și pe dedesubtul genelor, folosind chiar 3 paduri, până când nu mai este nici o urmă de mascara. Apoi cu alte paduri demachiante se curață fardul de pe pleope cu mișcări circulare ușoare.

Dupa demachiere, tot în funcție de ten se aplică o crema hidratantă

Pentru curățarea feței, pentru o demachiere profundă, crema sau laptele demachiant se întinde uniform pe față și gât prin mișcări de jos în sus. Se masează ușor pentru inmuierea pudrei și a fondului de ten și a celorlalte produse folosite, apoi se șterge cu paduri demachiante uscate sau inmuiate în puțină apă. După această operatiune este indicată și folosirea unei solutii tonice, indiferent de tipul tenului, pentru a stimula funcțiile biologige ale pielii și a activa circulația sângelui. De evitat zona ochilor. 

Daca te demachiezi cu apa micelară, soluția tonică nu mai este necesară, tenul rămânând uscat și cu porii închiși. 

Dupa demachiere, tot în funcție de ten se aplică o crema hidratantă. 

Vă las mai jos un video cu ritualul meu de curățare a feței! :)

 

Sursa foto- video: Youtube/ Diana Dumitrescu

Citește și: Diana Dumitrescu ne învață cum să pregătim o mască de păr cu doar trei ingrediente (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii