Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diana Dumitrescu, despre modalitatea de luare a deciziilor

ro

03 Oct, 2020 18:33 2682 Marime text
  • Constănțeanca Diana Dumitrescu a făcut pe blogul său personal o postare referitoare la modalitatea de luare a deciziilor.
  • Aceasta a vorbit de momentul când devenim altruiști și îi punem pe alții pe primul loc, când luăm o decizie instinctuală.
Celebra constănțeancă a afirmat că, cu toții ne schimbăm, ne maturizăm, urmăm cursul vieții așa cum ne duce drumul.

Sunt momente în viața în care cu greu poți lua o decizie. Deciziile care de cele mai multe ori ne schimbă viața sunt luate, uneori, într-o fracțiune de secundă. Atunci când ești singur și fără obligații, atunci când tu ești centrul universului tău și nimeni și nimic nu mai contează. Dar lucrurile se schimbă, nu-i așa?

Cu toții ne schimbăm, ne maturizăm, urmăm cursul vieții așa cum ne duce drumul…ce faci atunci când ai decizii importante de luat? Când cântărești situatia pe toate partile, dar tot nu-i dai de cap? Când știi că decizia pe care o vei lua nu te va afecta doar pe tine, ca va schimba viața mai multor oameni din jurul tău? Cum te decizi atunci când lista de “Pro și Contra” este egală? Care poate fi factorul decizional?

E ok! Fă ce este mai bine pentru tine!

Devenim altruiști și îi punem pe ceilalți pe primul loc sau ne gândim la noi? Cum se spune: “Dacă tu ești bine și cei din jurul tău vor fi bine!” Este adevărat? Poate o decizie să te facă pe tine fericit și prin fericirea ta să îi bucuri și pe cei afectați direct de decizia pe care ai luat-o? Ar fi ei atât de altruiști încât să zică: “E ok! Fă ce este mai bine pentru tine!” sau sunt acestea doar cuvintele pe care le spune mama, sau mamele în general?

Nu pot dormi noaptea gândidu-mă la o anumita decizie

De multe ori mi s-a întâmplat să nu pot dormi noaptea gândidu-mă la o anumita decizie pe care o am de luat. Am un somn de pisică, iar mintea mea gândește non-stop! E al dracului de obositor, iar problema cea mai mare este că mă trezesc atât de obosită, dar fără o decizie clară. Ezit. Mă tem. Îmi pun o mie de întrebări. Îmi fac 1001 scenarii…și asta nu duce la nimic bun! 

Este oare indicat în asemenea situații să iei o decizie instinctuală și să spui: “Îmi asum consecintele?” dar oare nu poate veni de aici și altă întrebare: “Dar oare consecințele ar fi mai grave decaât dacă aș lua altă decizie?”

Și uite așa nu dorm eu de ceva nopți încoace, pentru că trebuie să iau o decizie.

Nu e ceva grav, dar este o schimbare destul de importantă în viața mea, în viața mea cea nouă cu care abia m-am obișnuit…

Deci întrebarea de 1000 de puncte: eu sau ei? Tu cum reușești să iei o decizie importantă?, aconcluzionat Diana Dumitrescu, prin intermediul unei postări pe blogul său personal.

Sursa foto-text: dianadumitrescu.ro

Citește și: Cum și-a aniversat Diana Dumitrescu ziua de naștere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii